Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Eerste Madpride door Brussel

Eerste Madpride door Brussel

De vzw Uilenspiegel organiseerde zondagnamiddag een optocht tegen de stigmatisering van personen die te maken hebben (gehad) met geestelijke gezondheidszorg. De organisatie is actief als patiëntenvertegenwoordiger in de sector en wil lotgenoten met elkaar in contact brengen. Tevens wil ze de samenleving attent maken op haar beeldvorming over geestelijke gezondheidsproblemen. Zowel patiënten zelf, medewerkers van de vzw als sympathisanten hadden als algemene eis een respectvollere behandeling van deze patiënten.

Foto's van Pauline Cantal

_DSC0602.JPG
_DSC0604.JPG
_DSC0621.JPG
_DSC0631.JPG
_DSC0636.JPG
_DSC0653.JPG

De foto's vallen best mee en

De foto's vallen best mee en het lijkt er gezellig aan toe te zijn gegaan maar de uitleg die bij de foto's wordt gegeven lijkt wel rechtstreeks uit een brochure van Caritas Catholica te zijn geplukt: 'tegen de stigmatisering', 'lotgenoten met elkaar in contact brengen', 'beeldvorming' en 'respectvolle behandeling'.

De manier waarop mensen gepsychiatriseerd worden en gedwongen worden opgenomen zonder dat men rekening houdt met de bestaande collocatiewetgeving, bewijst echter dat er maar bitter weinig binnnen de psychiatrie is veranderd.

Ik zou geneigd zijn om te

Ik zou geneigd zijn om te zeggen meer respect voor de patienten. Maar nu mijn vriendin in deze sector werkt moet je alles niet zwart wit zien.
Dat een patient wordt platgespoten is soms humaner dan hem met zijne kop tegen de muur te laten bonken of het haar van een verpleegster uit te trekken.

Dus laten we beiden groepen niet stigmatiseren!

colocatie

Wat kan er gedaan worden tegen een vent die zich geneesheer noemt en zware diagnoses stelt van op afstand, met als doel iemand te collocarenn. Een paar leugentjes niet te na gesproken?
Groet
Paul