Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Hoop voor 'De Lintfabriek'

Hoop voor 'De Lintfabriek'

De losgebroken paniekgolf van de laatste weken rond het sluiten van de 'Belgische CBGB's' werd enigszins gesusd door een perscommuniqué van de Kontichse jeugddienst.

belgium.jpg

Dat het er weer rooskleurig uitziet voor het Lintfabriek zal voor vele punkers, straight-edgers, hardcore-enthousiasten, en indie-rockers een hele opluchting zijn..
In het persbericht wordt namelijk gezegd dat het echte probleem de staat van het gebouw is: de eigenaar wil niet investeren (hoewel vele gebreken eigenlijk eigenaarsverantwoordelijkheid betreffen), het jeugdhuis niet kan investeren (wegens financiële problemen), en de gemeente mag niet investeren (wegens niet haar eigendom).
Ook wordt gesteld dat het nooit de bedoeling was van de gemeente het Lintfabriek zomaar te sluiten, wel ze een ander onderkomen te bezorgen waar de werking verdergezet kan worden.


Hopelijk kan het Lintfabriek op de huidige locatie blijven, want dezelfde sfeer creëren op een andere locatie lijkt mij geen simpele opdracht..