Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

[Fotoreportage] Nationale Betoging Mensen Zonder Papieren in Gent

[Fotoreportage] Nationale Betoging Mensen Zonder Papieren in Gent

GENT -- Ruim 600 mensen met en zonder papieren betoogden vandaag in Gent. Bij de regeringsonderhandelingen blijven de mensen zonder papieren in de kou staan. De grote lijnen zijn vastgelegd. Een omzendbrief moet duidelijkheid brengen er is echter weinig ruimte gelaten voor verbeteringen.

IMGP0824.jpg

De organisatoren wijzen erop dat er wel ruimte is om om een soort greencard in te voeren, naar het voorbeeld van de VS. Mensen zijn nog enkel 'Human Resouces', Menselijke Middelen. Er zijn vele duizenden asielzoekers, die hier vaak reeds jaren verblijven en moeite doen om zich te integreren. Deze mensen zouden hier al te graag hun belastingen betalen. Maar onze wetten maken hen illegaal.
Reeds jaren vragen de verschillende organisaties naar duidelijke regels, nog steeds zijn er geen duidelijke criteria. Ook op gebied van gesloten instellingen verandert er weinig, het grootste verschil is dat er meer capaciteit komt om families met kinderen op te sluiten. Er zijn half gesloten centra voorzien als tussenstop naar de gesloten centra.
De jacht op illegalen wordt opgevoerd.

Meer info op http://www.indymedia.be/nl/node/24421

IMGP0841.jpg
IMGP0788.jpg

Op de affiche staat "Afghanen al 33 dagen in hongerstaking voor beschermingsstatuur" De hond heeft gelukkig een paspoort. Buiten deze Afghanen zijn er ook nog Marokkanen en Algerijnen in hongerstaking.

IMGP0803.jpg
IMGP0852.jpg
IMGP0855.jpg
IMGP0856.jpg
IMGP0897.jpg
IMGP0857.jpg
IMGP0866.jpg
IMGP0867.jpg
IMGP0884.jpg

Groen

IMGP0892.jpg

Spirit

IMGP0931.jpg

De regeringsvorming krijgt een rode kaart.

IMGP0964.jpg