Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Voorstander van oorlog tegen Iran Marc Cogen niet langer adviseur van De Gucht

Voorstander van oorlog tegen Iran Marc Cogen niet langer adviseur van De Gucht

BRUSSEL -- Het kabinet van minister van Buitenlandse Zaken Karel De Gucht laat weten dat professor Marc Cogen al een tijd niet meer de adviseur is van de minister. Er was vorige week enige ophef ontstaan na de oorlogstaal van Cogen tegenover Iran en zijn toespraak op een anti-islamforum van het Vlaams Belang.

Hier en hier kon u vorige week lezen over de handelingen van professor Marc Cogen. Op lvb.net had hij opgeroepen om ten aanval te trekken tegen Iran. Een opiniestuk dat hij ondertekend had als adviseur van minister van Buitenlandse Zaken De Gucht.

Ten onrechte zo blijkt nu, want volgens het kabinet is Cogen al sinds de zomer niet meer verbonden aan het kabinet waar hij een tijdlang halftijds adviseur was. Hij deed zijn uitspraken dus louter in eigen naam, aldus de woordvoerder van Karel De Gucht.

Het kabinet stelt daarmee enkele professoren gerust die vragen hadden gesteld bij de uitlatingen van Cogen.