Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

'De bilzen' wil aktie van "trekt Uw plant" verbieden

'De bilzen' wil aktie van "trekt Uw plant" verbieden

Een werkgroep die "de bilzen" heet naar Bilzenhof (en in feite naar de Lange Beeldekensstraat) was niet akkoord dat de vereniging "trekt Uw plant" een korte aktie deed op het De Coninckplein. Dit is echter steeds het plein geweest waar gebruikers samenkomen. Zie ook reportages van Luc Janssen en John Moussiaux.

PL-Stop-het-zwartschapen-1.gif

Philippe De Craene:
"In elke metropool huizen er in de stations en op straat bewoners waaronder druggebruikers. Zo ook in de stationsbuurt van Antwerpen
en het De Coninckplein. Deze mensen leven op en rond de pleintjes en hebben het niet gemakkelijk door een aaneenschakeling van factoren zoals kansarmoede, gezondheidsproblemen, werkloosheid, eenzaamheid, ontgoocheling, dakloosheid en sociale uitsluiting en uitbuiting. Ze behoren tot de meest kwetsbare groepen in deze gemeenschap.

Het beleid en de media wijzen deze mensen echter aan als daders van onveiligheid. In het kader van de strijd tegen drugsoverlast stapelen politionele acties zich op. Mensen werden voortdurend verplicht zich te legitimeren. Verbale intimidaties van de kant van de politie waren schering en inslag. En daar bleef het niet bij. Mensen werden ook tegen de straat gegooid en ook op andere manieren fysiek aangepakt, zonder dat ze enige wet of reglement hadden overtreden. Zonder dat ze enige vorm van overlast veroorzaakten.
Daarom schaart de vereniging "trekt Uw plant" zich aan de zijde van de gebruikers! Vandaag werden ook blikjes cola en frisdrank uitgedeeld alsook belegde broodjes, alhoewel deze vereniging alsook het daklozenaktiekommitee geen bron van inkomsten heeft, echt altruïsme dus! ik heb de vereniging de bilzen noch nooit iets weten uitdelen. Zij ontvangen wel ministers om de overlast aan te klagen."

PL-Philippe-2.gif

de spandoek en 2 mensen van "trekt Uw plant"

PL-trekt-Uw-plant-3.gif

het was een korte maar intense aktie, die warmte uitstraalde vooral door het bedelen van broodjes en cola

PL-canbabis-4.gif
PL-K-cal-6.gif

Koen Calliauw die zich reeds jaren inzet voor de daklozen in Antwerpen ook oprichter van het DAK(daklozenaktiekommitee) ooit de man achter de "kraak" van de Pachtstraat(appartementenblok)

PL-Mario-&-Lorenzo-6.gif

groepsfoto