Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Floortje Zwigtman in Brugge

Floortje Zwigtman in Brugge

Jeugdauteurs uit Vlaanderen en Nederland komen vertellen voor het Out! holebi film- en literatuurfestival van Jong & HiB, over hun eigen werk en dat van anderen. Floortje Zwigtman steekt als eerste van wal op vrijdag 16 november ‘07 in Hof van Watervliet (Brugge). Ze beschrijft in ‘Schijnbewegingen’ en ‘Tegenspel’ het leven van een jonge homo in het Londen van eind 19de eeuw. Zwigtman gaat uitgebreid lezen uit haar vervolg ‘Spiegeljongen’ dat volgend jaar verschijnt. Een primeur!

zwigtman.jpg

Floortje Zwigtman (beeld: Bureau Inkt)

Haar boek ‘Schijnbewegingen’ beschrijft het avontuurlijke leven van de jonge Adrian Mayfield in de tijd van Oscar Wilde (1894). Dit boek won in 2006 de Gouden Uil en de Gouden Zoen. Het boek vormt het eerste deel van de trilogie ‘Een groene bloem’. Het tweede deel ‘Tegenspel’ verscheen in februari 2007, waarop bijna tegelijk de korte spin-off ‘Kersenbloed’ volgde die een inside geeft op de tienerjaren van één van de hoofdpersonages. ‘Tegenspel’ is genomineerd voor de Zeeuwse Boekenprijs 2007.

Hoe verwerkt ze homoseksualiteit in de personages? Wat zijn de reacties van het lezerspubliek?
De holebi-jongerengroep Jong & HiB geeft iedereen de unieke kans om het haar zelf te vragen wanneer we een kijkje nemen in haar werk en dat van anderen.


Als primeur zal Floortje Zwigtman uitgebreid voorlezen uit deel 3 en laatste deel van ‘Een groene bloem’. Spiegeljongen verschijnt pas in 2009.
De eerste twintig bezoekers die reserveren ontvangen een exemplaar van ‘Kersenbloed’. Reserveren kan zowel online of telefonisch.

WANNEER?
Vrijdag 16 november 2007 om 20:30
WAAR?
Hof van Watervliet
Oude Burg 27, 8000 Brugge
(achter het belfort)
KAARTEN?
Kaarten kosten 6 euro
Reservatie op het nummer 050 33 69 70
Online kun je ook kaarten bestellen
MEER INFO?
www.j-h.be

2009?

Waarom verschijnt deel 3 van Een Groene Bloem pas in 2009? Is dat al zeker? Duurt dat echt nog zó lang?

ZOOO lang wachten :( en ik

ZOOO lang wachten :(
en ik ben verslaaft aan die serie... ik heb deel 1 en 2 in 5 dagen uitgelezen...