Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Vlaams Behang betoogt tegen nieuwe moskee in Antwerpen

Vlaams Behang betoogt tegen nieuwe moskee in Antwerpen

Gisterenavond protesteerde het Vlaams Behang in Antwerpen-Noord tegen een nieuwe moskee in de Van Kerckhovenstraat. Er ontstond spontaan een tegenmanifestatie van jongeren uit de buurt.

Zie je geen videospeler? Kijk dan even na of:

  1. De Flash-player (versie 9) is geïnstalleerd op je computer. De player kan je gratis downloaden op http://www.adobe.com/products/flashplayer/.
  2. Javascript is geactiveerd in je browser.

Download: PICT5439.MOV  (4.98 MB)

Gisterenavond protesteerde het Vlaams Behang in Antwerpen-Noord tegen een nieuwe moskee in De Van Kerckhovenstraat. Er ontstond spontaan een tegenmanifestatie van jongeren uit de buurt.
Probleem van volgens Philip Dewinter en Co; “Minaretten zijn in strijd met ons cultureel historisch erfgoed”,…(lachwekkend)

Nog een probleem volgens Dewinter :De Pakistaanse man die in deze moskee zal komen preken zou extremistisch zijn,….
Bang, bang Philipke,… Over de échte extremistische figuren binnen hun eigen rangen wordt echter steeds ontkennend gereageerd,.. want die zijn er immers niet (volgens hem) Vreemd,misschien moet Philip dan toch maar eens naar de oogarts, ,….Tussen het extreem-rechts gepeupel van gisterenavond bevonden zich ook enkele Voorposters en een groepje NSV’ers. Maar die zijn natuurlijk niet extremistisch,.. Als deze op iemands gezicht slaan, is dat immers ‘Ter verdediging van het Vlaamsche volk” (????)

In ieder geval probeerde Philipke gisteren weer om de protesterende jongeren aan de overkant van de straat te bekladden door in de pers te zeggen “ Ze gooien met stenen” Wel, ik heb geen stenen gezien….Na een goed half uurtje dropen Dewinter en Co. af. (letterlijk en figuurlijk).

Wellicht om dat het gebrul van hun groepje niet opkon tegen het “boe” geroep van de jongeren aan de overkant van de straat (die overigens met 4 maal zoveel waren).

Ik ben zeker geen aanhanger

Ik ben zeker geen aanhanger van iets extreem als het Vlaams Belang - ja toegeven die mannen zijn vaak overdreven, zowel in hun doeningen, maar vooral qua uitspraken - maar laat je niet verleiden om te gaan kampen op hun (laag) niveau. Versta mijn comment niet verkeerd maar denk als een journaliste, ook al ben je een burgerjournaliste. Blijf dus objectief, wat je ook denken en voelen mag. Dat is mijn mening als doorsnee bezoeker van deze site.