Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

belgieknuffelt.studentenweb.org

belgieknuffelt.studentenweb.org

Walen knuffelen en zoenen elkaar graag en vaak en dat is een goede zaak, want knuffelen en zoenen is gezond. De mens heeft als zoogdier behoefte aan zeven knuffels per dag. Dit is wetenschappelijk bewezen.

Een groep studenten uit Leuven vinden dat ook Walen en Vlamingen elkaar mogen knuffelen, als gebaar van vriendschap en solidariteit.

Op de website belgieknuffelt.studentenweb.org roepen Leuvense studenten op om op woensdag 21 november om 14u naar het Ladeuzeplein te komen om elkaar te knuffelen en samen een pint te drinken.

De actie, die de naam "België knuffelt. Les belges s'embrassent" meekreeg, gaat uit van vier studenten bio-ingenieur en heeft de steun van AGL, de studentenraad van Louvain-la-Neuve, en verschillende Leuvense faculteitskringen.

"We willen aantonen dat Vlaamse en Waalse studenten nog steeds samen een pintje kunnen drinken en dat we dat in de toekomst willen blijven doen. Het is absoluut niet de bedoeling om politieke ideeën te promoten of om ons achter de standpunten van een partij te scharen, maar wel om een positief en warm signaal te geven in de periode van crisis. We roepen op voor het behoud van de solidariteit tussen Vlamingen en Walen. Wat ons verdeelt, verzwakt ons", aldus initiatiefnemer Sander Hereijgers.

In Leuven staan kringen zoals De Nieuwe Filosofische Kring (NFK), Katechika en WINA achter de actie. De Leuvense Overkoepelende Kringorganisatie (LOKO) doet niet mee omdat het geen politieke standpunten wil innemen. AGL is wel enthousiast.

"Bij vele studenten van Louvain-la-Neuve heerst de perceptie dat bijna alle Vlaamse studenten voor de splitsing van België zijn. Dat wensen wij te ontkrachten. Het is dé kans studenten samen te brengen en op een positieve manier naar buiten te laten komen", aldus Gaetano Termine van AGL. (belga/dm)

Lees ook: 18 november: mars voor eenheid van het land

Bij de weg: gaat er iemand van Indymedia meeknuffelen?

Wat ons verdeelt, verzwakt ons

Er waren 400 Vlaamse en Waalse knuffelaars.
10 personen van de NSV hielden een tegenbetoging.


(foto Belga)

Quote van de dag op vrtnieuws.net
"Wat ons verdeelt, verzwakt ons"
Sander Hereijgers, organisator van de Leuvense studentenknuffelactie voor het behoud van de solidariteit van de gemeenschappen in ons land

CENSUUR ?

Waarom kwam er niets hierover in het TV journaal?

Normaliter is iedereen er als de kippen bij als er zich ergens een manifestatie voordoet waar er vierhonderd mensen bij betrokken zijn.

Jo

Gepost door Jo
18.11.2007