Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Blog / Belgium

¡Ya basta! Over migratie en repressie ...

Een bericht uit de kranten van donderdag 16 oktober 2008:

‘Vluchteling valt overboord in Albertdok en verdrinkt

In de haven van Antwerpen ter hoogte van het Albertdok is vanmiddag een 31-jarige Afrikaan verdronken. Hij was samen met een andere 23-jarige man overboord gevallen van een zeeschip. De tweede drenkeling kon gered worden en verkeert niet in levensgevaar.

Lees meer / 2 comment(s)

De Gucht gazet

Karel De Gucht is allomtegenwoordig. Moesten Tom Boonen zijn late puberteitsjaren er niet tussen gekomen zijn, de kranten zouden van voor tot achter kunnen bestaan uit alleen maar artikels over de buitenlandminister. Het laatste woord over de relatie met Kabila is nog niet gezegd. Maar als je alle bewegingen van Karel zou willen volgen, dan kan je maar beter de uitgebreide redactie de opdracht geven om zich alleen daarmee bezig te houden. In geen tijd staat Karel De Gucht dan op elke bladzijde van de gazet, telkens met een ander onderwerp.

"Cisjordanië"

Lees meer / 0 comment(s)

Vechten voor vrede?

Dit filmpje 'Killing in the name of...?' was gericht aan de Australische overheid, -vlak voor de verkiezingen - maar geldt voor iedere overheid: willen we meestappen in de oorlogslogica, die bewezen heeft over heel de lijn te falen? Is het de ‘strijd tegen de Taliban’ of de strijd om grondstoffen die zoveel slachtoffers waard is? Geen van beide.

Lees meer / 0 comment(s)

5th month in Belgium

bike.jpg

My EVS project is almost reaching the end, but still there are many things to do and to experience. Here is the link for last month photo summary:

http://jalc.wolan.net/5_mes/

Lees meer / 2 comment(s)

2 in 1

With a gap of one month, I finally got the chance to publish new pictures. This time I had to merge the 3rd and 4th month.
The project is almost getting into the finishing line, but the experience is still being very interesting and enjoyable.

noe.jpg

To take a look at new pictures just press on the following link:
http://www.jalc.wolan.net/3_4_mes/

Lees meer / 1 comment(s)

Belgische Eurostar reclame veroorzaakt controverse bij Britten

De affiche in kwestie
In het Verenigd Koninkrijk is een controverse ontstaan over een reclame-affiche van Eurostar in België, waarop een halfnaakte skinhead met een Engelse vlag op zijn rug in een theekopje plast. Op andere posters zijn Blair en Tatcher te zien.

Eurostar voert momenteel een opvallende campagne voor de nieuwe hogesnelheidsverbinding Londen-Brussel in 1u51, onder het motto "Londen ligt net om de hoek". In de campagne worden typische Britse symbolen gebruikt.

Lees meer / 5 comment(s)

belgieknuffelt.studentenweb.org

Walen knuffelen en zoenen elkaar graag en vaak en dat is een goede zaak, want knuffelen en zoenen is gezond. De mens heeft als zoogdier behoefte aan zeven knuffels per dag. Dit is wetenschappelijk bewezen.

Een groep studenten uit Leuven vinden dat ook Walen en Vlamingen elkaar mogen knuffelen, als gebaar van vriendschap en solidariteit.

Op de website belgieknuffelt.studentenweb.org roepen Leuvense studenten op om op woensdag 21 november om 14u naar het Ladeuzeplein te komen om elkaar te knuffelen en samen een pint te drinken.

Lees meer / 2 comment(s)

2nd month in Belgium

tocos1.jpg

This is my second month here in Belgium and the 3rd month is on his way.
A much more colorful month as you will see by the pictures.
Here is the link to watch my second summary:

http://jalc.wolan.net/mes2

Lees meer / 0 comment(s)

Film Festivals

picture.jpg

Film festivals in Belgium. If you interested in taking part, look for the following links a get to know more about it.

http://www.jeugdfilmfestival.be/?la=NL

http://www.cinemanovo.be/

Lees meer / 0 comment(s)

My first month in Belgium

I have been in Belgium for more than a month. Time just runs fast!
Usually i prefer to use images to express my self, so that is how did my 1st month summary.
Just press the following link to see the video:

http://jalc.wolan.net/mes_web1/

group_camp.jpg

Lees meer / 1 comment(s)

[Opinie] he will not miss Belgium

De koning zal miss België niet missen.

Een column over België in het Britse weekblad The Economist. Een column is misschien een opinie, maar is toch vooral een vorm van proza. Wikipedia verwoordt het zo: 'Een column is een kort stukje proza waarin de auteur spits en uitdagend zijn mening ventileert.'

Lees meer / 9 comment(s)