Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Vic Chesnutt op de planken in Diksmuide

Vic Chesnutt op de planken in Diksmuide

Op 22 november stond Vic Chesnutt op de planken in muziekclub 4AD te Diksmuide. Hij besloot om een paar legendes mee te nemen -die eveneens bijgedragen hebben op z'n nieuwste plaat- en werd vergezeld door Guy Picciotto (Fugazi), Efrim Menuck (Godspeed You! Black Emperor) en enkele anderen.

DSC_2651.jpg

Chesnutt, die op jonge leeftijd in een rolstoel geraakte door een auto-ongeval en het leven nogal 'kut' vindt, baande zich een weg door het leven met een alcohol en drugsverslaving en ondernam enkele zelfmoordpogingen. Ondanks het feit dat z'n nummers in 1996, voor een benefit-cd gecoverd werden door Garbage, The Smashing Pumpkins (with Red Red Meat), Madonna and R.E.M, bleef z'n succes gering.

Zowel live als op plaat zijn de invloeden en stijl van Picciotto en Menuck niet onder stoelen of banken gestoken. De live ervaring was een perfecte mix van de stijlen van de deelnemende artiesten: intiem, emotioneel en krachtig.

Z'n bio op de Constellation records website liegt er niet om: 'Vic Chesnutt is one of the finest songsmiths we know. His words knock us out, his voice is like no other, and the two combined can deliver lyrical phrases that echo in your brain for weeks, months, years...that you find yourself adding to your quotidian vocabulary of sardonic asides, devastating metaphors, witty rhymes. Words that are never clever for their own sake, but smart and substantive as all get out.'

Kortom: een optreden die in het geheugen gegrift staat.

Links:
http://www.cstrecords.com/cst046.html
http://www.vicchesnutt.com
http://www.myspace.com/vicchesnutt

DSC_2669.jpg
DSC_2671b.jpg
DSC_2678.jpg
DSC_2706.jpg
DSC_2718.jpg