Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

[Fotoreportage] "Stop EPA's"-betoging in Brussel

[Fotoreportage] "Stop EPA's"-betoging in Brussel

Today over 1500 people got together and marched against the EPAs. This international manifestation got together groups from all over Europe and had the chance to demonstrate their thought in front of the European Commission.

Lees meer over de epa's:
http://www.indymedia.be/nl/tags/epa

LLC_4166.jpg

Op vrijdag 11 januari trok een Afrikaanse en internationale manifestatie door het Europese hart van Brussel. 1500 mensen uit alle hoeken van Afrika, uit de diaspora in Frankrijk en België, en vrijwilligers van de Belgische ontwikkelingsorganisaties protesteerden tegen de slechte handelsakkoorden die de Europese Commissie wil opdringen aan arme Afrikaanse landen. Een delegatie van 20 mensen werd ontvangen door Peter Thomson en Manuel Perez Blanco van de Europese Commissie.

Peter Thomson en Manuel Perez Blanco zijn directeur van respectievelijk het Directoraat Generaal Handel en het Directoraat Generaal Ontwikkelingssamenwerking bij de Europese Commissie. Zij staan in voor de onderhandelingen. De twee heren hebben een uur geluisterd naar de grieven van de delegatie en namen de declaratie in ontvangst.

Het succes van de betoging was voor een groot stuk het werk van het Brussels onthaalcomité bestaande uit de Afrikaanse diaspora in België en de ngo-coalitie 2015 DE TIJD LOOPT. Met name de organisaties Diokko en CCAEB hebben de nodige contacten gelegd, samen met 11.11.11.

De "Economische Partnerschap Akkoorden" of EPA's zijn vrijhandelsakkoorden tussen de Europese Unie en de ACP-landen (Afrika, Caraïben en landen uit de Stille Oceaan). De vrijhandel zoals die wordt voorgesteld door de EU zal de nu reeds beperkte overlevingskansen van de Afrikaanse boeren hypothekeren en alle kansen op een toekomstige regionale integratie op de helling zetten.

Het ondertekenen van de tussentijdse akkoorden door verschillende Afrikaanse landen met de EU betekent allerminst het einde van de campagne tegen de EPA's.

Dit najaar tekenden meer dan 31.000 mensen krasbiljetten om te protesteren tegen de EPA's, die centraal stonden in de 11.11.11-campagne. De komende dagen neemt Vredeseilanden de draad weer op met hun campagne. Via de on-line petitie op www.stopepas.be kunnen mensen nog steeds hun stem laten horen.

LLC_4136.jpg
LLC_4192.jpg
LLC_4205.jpg
LLC_4229.jpg
LLC_4234.jpg
LLC_4243.jpg
LLC_4256.jpg
LLC_4272.jpg
LLC_4280.jpg
LLC_4287.jpg
LLC_4305.jpg
LLC_4328.jpg
LLC_4331.jpg
LLC_4333.jpg