Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

[Fotoreportage] Nuff' Said, de gloednieuwe avondvullende show met succes gelanceerd

[Fotoreportage] Nuff' Said, de gloednieuwe avondvullende show met succes gelanceerd

ANTWERPEN -- Vrijdagavond werd Nuff' Said gelanceerd in het Cultureel centrum in Berchem. De eerste gloednieuw avondvullende show werd een groot succes. Nuff' Said is het kindje van Moussem. Elke maand op vrijdag wordt de foyer van het cultureel centrum in Berchem de setting voor een avondvullende show met literatuur, muziek, stand-up comedy en video. De eerste editie was alvast een succes. Een zeer gemengd publiek kon de show smaken.

Nuffsaid18.JPG

Op het programma stonden zowel bekende als minder bekende namen. Het publiek kon o.a. genieten van debuterende literaire talenten.
Rachida Lamrabet las voor uit haar debuutroman 'Vrouwland'. Ook Chika Unigwe las voor uit zowel haar debuutroman 'De Feniks' als uit haar nieuwe roman 'Fata morgana'.

Het publiek kon tussen de literatuur en de muziek door ook even lachen met een aantal komieken uit Vlaanderen en Nederland. Vitalski, de Antwerpse Nachtburgemeester kon het publiek boeien met zijn verhalen en grapjes. De kers op de taart was Omar Ahaddaf, de in Nederland wonende Marokkaan bracht intelligente spitse comedy met oneliners en leuke woordspelingen. Het publiek lag meermaals strijk van het lachen.

Het kortfilmpje met als titel "Vraag het AAN...een MarokkAAN!" was de verrassing van de avond. Voorbijgangers mochten voor de camera een vraag stellen aan een Marokkaan die dan later door Marokkaanse comedians op een creatieve manier werd beantwoord. Binnenkort te zien op Youtube.

Het geheel werd aan elkaar gepraat door de acteur/danser/comedian Said Assissi (speelde o.a. in Firmin).

De live band Brazzaville - een zes-koppige band die haar inspiratie vindt in jaren '70 jazz en funk, afrobeat en zeldzame grooves – zorgde voor een streepje muziek.

De volgende afspraak voor de Nuff' Said is op vrijdag 15/2 in ccBe, Driekoningenstraat 126, 2600 Berchem - 20.30 uur

Op het programma in februari: dichter-performer Stijn Vranken, de revelatie van Comedy Casino Cup Philippe Geubels, Khalid Boudou (NL) wiens debuutroman Het schnitzelparadijs werd bekroond en verfilmd en Jovanka Steele (VS) uit Californië, maar één van de meestgevraagde comediennes in Engeland.

Meer info: www.moussem.be en http://www.myspace.com/moussem_nuffsaid

nuffsaid19.JPG

Vitalski

Nuffsaid4k.JPG
Nuffsaid14k.JPG

Schrijfster Chika Unigwe

Nuffsaid20.JPG

Said Assissi

Nuffsaid17k.JPG

Schrijfster Rachida Lamrabet

Nuffsaid6k.JPG

live band Brazzaville

Nuffsaid1k.JPG
Nuffsaid2k.JPG
Nuffsaid15k.JPG

Omar Ahaddaf

Nuffsaid21.JPG

Breakdance stond niet op het programma maar de aanwezige jongeren lieten hun kunstjes even zien.