Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

[Fotoreportage] Haitiaans hoofdpersonage van Broederlijk Delen-campagne te gast in Brugge

[Fotoreportage] Haitiaans hoofdpersonage van Broederlijk Delen-campagne te gast in Brugge

Brugge, zaterdag 9 februari 2008 - Broederlijk Delen organiseerde ‘Zuidkracht 08’ in Brugge. Stefan Broeckx stelde er zijn nieuwste boek ‘Joachim, Over leven op het land’ voor in de bibliotheek ‘De Biekorf’. De Haïtiaanse boer Joachim Sanon die in het boek de hoofdrol speelt, was voor de gelegenheid persoonlijk aanwezig.

affichedef_1026514.gif

In 2008 voert Broederlijk Delen campagne onder het motto ‘Haïti heeft ook talent’. Op de campagneaffiche staat dit jaar het boek ‘Joachim. Over leven op het land’. Het levensverhaal van een ‘kleine’ Haïtiaanse boer, die samen met andere talentvolle boeren, de steun van lokale boerengroepen en Broederlijk Delen, terrein wint in de strijd tegen de armoede.

De West-Vlaamse auteur Stefan Broeckx schreef de biografische roman over het bewogen leven van een Haïtiaanse landbouwer, nadat hij twee maand in het dorp van het hoofdpersonage was, en aan de lijve kon ervaren wat dit leven precies betekent.

Zuidkracht 08 een beleving als geen ander!
Zuidkracht 08 was echter meer dan een boekvoorstelling. Iedereen die gebeten is door het Zuiden kon deelnemen aan diverse keuzeactiviteiten: verteltheater, kinderanimatie, Haïtiaans buffet, groepsgesprekken, Caraïbisch dansen en muziek.

Afsluiter van formaat was een muziekaal optreden van zangeres Marlène Dorcéna, ambassadrice van de Haïtiaanse cultuur in ons land.

Lees ook "Bevolking Haïti wil echt vooruit"

PVD_02.jpg
PVD_03.jpg
PVD_04.jpg
PVD_05.jpg
PVD_09.jpg
PVD_06.jpg
PVD_07.jpg
PVD_08.jpg
PVD_01.jpg