Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

[Foto's] WaterCanon Zinnode te Molenbeek - de workshop

[Foto's] WaterCanon Zinnode te Molenbeek - de workshop

De zinnekes stomen zich klaar voor het naderende hoogfeest in Brussel. In Molenbeek begint het te kriebelen, krioelende kinderen, gestructureerd aan de hand van werktafels, dansers op weg naar de strijd, begeleiders overal en nergens, het is duidelijk, er beweegt iets in Brussel.

invliegen.jpg

De Zinnekesparade komt dichterbij en de eerste zeemensen met bijhorende kanonnen komen stilaan tot leven. Dankzij de geduldige begeleiders, die wel eens hun gehoor op het spel zetten, en de vele handige knutselaars kwam er op gebied van maskers, hoofddeksels en duikerskostuums stevig schot in de zaak. 30 maart komen ze weer bijeen, wie weet zien we de eerste kieuwen opduiken... Ook de dansers vlogen vorige zaterdag er weer in, en hoewel het niet allemaal van een leien dakje liep, overwon het enthousiasme en de wil om tot een waardige zeedans te komen. Samen zetten ze hun tanden in een moedige dans en trekken ze ten strijde tegen het watermonster. Wie er wint? Voor dat spektakel zullen we moeten kijken naar de parade!

Samen vlogen ze er weer eens een namiddagje in, zusterlijk naast mekaar trekken ze ten strijde tegen het watermonster. Omdat er steeds twee weken tussen de workshops zitten, is het in het begin steeds een beetje zoeken en vissen naar die ene beweging - hoe begon het ook alweer?

zoeken naar de juiste beweging.jpg

Een zoektocht begon, de juiste beweging, de juiste timing, het is allemaal niet zo simpel. Met de nodige dosis inlevingsvermogen wordt er gezocht naar een coherente opeenvolging, een dans met een opdracht. Hoe reageert iemand onder water wanneer het een monster tegenkomt? Wij vragen het ons al niet meer af ...

'engel'.jpg

Samenwerken is de boodschap en dat doen ze ook. Het vertrouwen begint te groeien, de schroom valt weg en binnen de kortste keren krijgen we moedige onderwaterstrijdsters te zien!

groep2.jpg
einatguillotine.jpg

Onder leiding van einat krijgen ideeën vorm en worden de vele bewegingen een dans. (einatguillotine)

stofjes.jpg

Maar zonder het juiste kostuum en de mooie aankleding is een dans maar een dans en dus moet er ook gewerkt worden aan de uitrusting. Hoe zien onderwatermensen eruit? Welke wapens kunnen ze hebben? Hoe kleden ze zich? Te beginnen met de juiste stofjes, veel kan er dan niet meer mis gaan.

samen werd er gewerkt in de fabriek.jpg

Aan de hand van verschillende productielijnen, worden de materialen omgevormd tot waterbestendige pakken voor de zeelui.

flessen.jpg

Aan materiaal geen tekort voor de moment.

lopende band.jpg

Druk Druk Druk ... Er moet gewerkt worden, de parade nadert met rasse schreden ...

kindje1.jpg

Maar de boog moet niet altijd even gespannen staan, er mag nog gespeeld worden ook :)

toren1.jpg

Wat het wordt is me nog een raadsel, maar voor een zeemonster ziet er dat toch een goed begin uit...

manmetfles.jpg

Dankzij de hulp van vele ouders en sympathisanten komt de onderwaterwereld steeds dichterbij .
Het vervolg zien we op 30 maart, de parade zelf gaat eind mei door en zal Brussel-Centrum doorkruisen met haar kleuren, muziek en zonovergoten spektakelparade. Om er pardoes vrolijk van te worden.