Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Test-driving Ubuntu 8.4 : "Zeer plezant werken"

Test-driving Ubuntu 8.4 : "Zeer plezant werken"

Voor Bart was de hele Ubuntu / Linux ervaring alsof hij op zijn oude vertrouwde Windows XP zou werken: "Plezant werken, in gebruik is weinig verschil".

Bart kwam hier eind januari aan voor zijn stage journalistiek. Ook hij mocht gelijk plaats nemen achter een computer met de test versie van Ubuntu. Bart had daarvoor nog nooit met Linux gewerkt en thuis werkt hij met Windows XP.
"Het was heel even wat wennen om alles terug te vinden, maar voor de rest zie ik weinig verschil met Windows"
De omstreden chocolade look van Ubuntu vind Bart dan weer best OK. "Ik vind die chocolade kleur eigenlijk best OK. Anders had ik wel gezocht naar een manier om die kleuren te veranderen.

Bart maakt er niet te veel woorden aan vuil. Voor hem was op Ubuntu Linux werken "gewoon". De computer dient voor Bart om werk gedaan te krijgen en dat lukt zonder problemen op Ubuntu. Spelletjes spelen of ontspanning zoekt Bart niet op de computer maar in een overvol sociaal leven, de jeugdraad en de scouts.

Bart zou thuis wel niet omschakelen naar Ubuntu: "Wellicht uit gewoonte" zegt hij. Ik denk dat het hem gewoon weinig uitmaakt.

han

Gepost door han
21.03.2008