Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Blog / ubuntu

Wiring the media camp: how to share your internet connection using Firestarter

From time to time, there are situations where you want to share your internet connection with other computers. Here at the Indymedia.be media camp at Sfinks festival, such a trick was necessary: our photo team was working in a space that could not be wired. Although we picked up the Wifi from the video team's space, not everyone in the photo team had a laptop. So we needed a way to share the Wifi connection with some pc's with ethernet network cards. (Of course, we could've gotten some USB Wifi sticks, but that's beside the point.)

Lees meer / 0 comment(s)

Test-driving Ubuntu 8.4 : "Elisabuntu & Wanda the fish"

Elisabeth deed haar stage hier van februari tot april. Net als de andere stagairs mocht ze hier werken op een computer voorzien van de komende versie van Ubuntu.

Lees meer / 0 comment(s)

Elisabuntu

Omdat Windows mij niet langer kon bekoren, installeerde ik “Ubuntu”, een free software besturingssysteem gebaseerd op Linux. How easy it seemed, how difficult it was!!!!!!!!!! -in den beginne-

De meest moderne versie installeren was voor mijn computer, laptop, geen optie. Dus, probeerde ik in the first place een oudere versie aan het werk te krijgen: DapperDrake. Deze versie bleek internet (wireless)-onvriendelijk, dus voor mij onbruikbaar. Het was namelijk onmogelijk om met een grafische tool te wisselen van wireless network...

Lees meer / 1 comment(s)

Ubuntu rules :)

Tijdens de CanSecWest security conferentie (gehouden van 26 tot 28 maart in Vancouver) hield men een wedstrijdje laptops hacken. De MacBook Air van Apple (met daarop OSX) moest er na twee minuten aan geloven, de laptop met Windows Vista hield het vol tot aan het einde van dag 2. Enkel de laptop waarop Ubuntu draaide, bleef overeind:

Test-driving Ubuntu 8.4 : "Zeer plezant werken"

Voor Bart was de hele Ubuntu / Linux ervaring alsof hij op zijn oude vertrouwde Windows XP zou werken: "Plezant werken, in gebruik is weinig verschil".

Bart kwam hier eind januari aan voor zijn stage journalistiek. Ook hij mocht gelijk plaats nemen achter een computer met de test versie van Ubuntu. Bart had daarvoor nog nooit met Linux gewerkt en thuis werkt hij met Windows XP.

Lees meer / 0 comment(s)

Test-driving Ubuntu 8.4 : "Ik had niet echt gemerkt dat ik op Linux aan het werken was"

Op 17 februari kwam Sara hier op indymedia.be aan voor een twee maand durende stage. Ze heeft gedurende twee maand op test versie van Ubuntu 8.4 gewerkt.

Wat haar stoorde was dat de computer af en toe eens uitviel. Dat was natuurlijk te wijten aan het feit dat het een testversie is: "Dat was vooral bij het begin, de laatste weken was dat heel wat beter". Het andere negatieve aan de Ubuntu ervaring was voor Sara de chocolade kleurige desktop omgeving.

Lees meer / 0 comment(s)

Ubuntu + open source handleidingen

Na de Ubuntu-presentatie bij Green vzw stuurde Mark Van den Borre enkele links door naar handleidingen voor Ubuntu. De handleidingen zijn geschreven voor Ubuntu 7.10 (Gutsy), die in oktober 2007 uitkwam. Er is zowel een versie voor 'studenten' en voor lesgevers. Voorlopig wel enkel in het Engels, maar binnen enkele maanden wellicht ook in het Nederlands en Frans verkrijgbaar.

- https://wiki.ubuntu.com/Training?action=AttachFile&do=get&target=student...

Lees meer / 3 comment(s)

Test-driving Ubuntu Linux 8.4 (2)

Anderhalve maand geleden installeerden we de test versie van komende Ubuntu 8.4 op een aantal nieuwe computers. Na anderhalve maand testen en ongeveer anderhalve maand voor uiteindelijk release kunnen we toch al beginnen met een eerste evaluatie.

Slecht idee ?
Test versies zijn er om de fouten te ontdekken, het wordt steevast afgeraden om ze te installeren op computers die dagelijks nodig hebt voor je werk.

Lees meer / 0 comment(s)

Test-driving Ubuntu Linux 2008.4 (1)

Zo'n maand geleden kwamen hier een aantal splinternieuwe PC's binnen. We probeerden er Ubuntu 2007.10 op te installeren maar dat liep niet zo vlot. Bij de computers kwamen immers mooie 20 inch schermen en die kregen we maar niet geconfigureerd.
Ik downloadde dan maar een andere linux versie (Fedora) en dat bleek geen enkel probleem te zijn. Alles installeerde vlot en werkte van de eerste keer.

Lees meer / 2 comment(s)

Ubuntu bij Indymedia.be

Enkele weken geleden kwam er bij Indymedia.be een vraag binnen van asbl Green vzw om een presentatie te geven over Ubuntu. Samen met Mark Van den Borre ging ik vanmiddag dan ook tekst en uitleg geven over de Linux-distro 'for human beings'. Mark had het over Ubuntu in het algemeen (wat is het, hoe werkt het systeem, hoe zit de community in elkaar, ...), ik lichtte het gebruik van Ubuntu bij Indymedia.be toe.

Voor wie meer wil weten hoe we bij Indymedia.be gebruik maken van Ubuntu:

Lees meer / 0 comment(s)

Ubuntu-be Kick Off 2008

Afgelopen zondag (06 januari) kwamen de mensen van Ubuntu-be samen bij Indymedia.be voor hun startvergadering 2008. Tijdens enkele sessies bespraken de Ubunteros de organisatie en uitbouw van de Belgische Ubuntu-community, promotie, perscontacten, ... Hieronder enkele foto's.

Lees meer / 2 comment(s)