Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Blog / vrije software

Het was Firefox 3 Download Dag

Vanaf 17 juni 2008, 19 uur onze tijd, is FireFox versie 3 te downloaden voor iedereen. Het bijzondere daaraan is -behalve dat Firefox algemeen aanvaard wordt als de betere browser, zowel op gebied van snelheid, betrouwbaarheid en mogelijkheden- dat Mozilla hiermee een wereldrecord wil vestigen: “het meest gedownloade programma op één dag”.

Lees meer / 4 comment(s)

$100 laptop binnenkort op Windows?(!)

De $100-laptop, intussen ook bekend als de X0-laptop, is een project van het Massachusetts Institute of Technology (MIT) in Boston. In 't kort: het oorspronkelijke doel van het project was om een laptop te produceren voor minder dan 100 dollar, die dan zou verdeeld worden (= aangekocht door regeringen) onder kinderen in ontwikkelingslanden, met als doel kinderen in contact te brengen met computertechnologie en hen ermee te leren werken.

Lees meer / 0 comment(s)

Charles Manson goes Creative Commons

Charles Manson, sekteleider en terdoodveroordeelde Hollywood seriemoordenaar, heeft zijn plaat One Mind uit 2005 nu onder een Creative Commons licentie beschikbaar gemaakt. Daardoor kan iedereen de 16 nummers downloaden en zelfs herwerken of commercieel gebruiken, zolang het resultaat uitgebracht wordt onder dezelfde licentie en Manson erkent als de auteur.

Lees meer / 0 comment(s)

Test-driving Ubuntu 8.4 : "Elisabuntu & Wanda the fish"

Elisabeth deed haar stage hier van februari tot april. Net als de andere stagairs mocht ze hier werken op een computer voorzien van de komende versie van Ubuntu.

Lees meer / 0 comment(s)

Test-driving Ubuntu 8.4 : "Zeer plezant werken"

Voor Bart was de hele Ubuntu / Linux ervaring alsof hij op zijn oude vertrouwde Windows XP zou werken: "Plezant werken, in gebruik is weinig verschil".

Bart kwam hier eind januari aan voor zijn stage journalistiek. Ook hij mocht gelijk plaats nemen achter een computer met de test versie van Ubuntu. Bart had daarvoor nog nooit met Linux gewerkt en thuis werkt hij met Windows XP.

Lees meer / 0 comment(s)

Test-driving Ubuntu 8.4 : "Ik had niet echt gemerkt dat ik op Linux aan het werken was"

Op 17 februari kwam Sara hier op indymedia.be aan voor een twee maand durende stage. Ze heeft gedurende twee maand op test versie van Ubuntu 8.4 gewerkt.

Wat haar stoorde was dat de computer af en toe eens uitviel. Dat was natuurlijk te wijten aan het feit dat het een testversie is: "Dat was vooral bij het begin, de laatste weken was dat heel wat beter". Het andere negatieve aan de Ubuntu ervaring was voor Sara de chocolade kleurige desktop omgeving.

Lees meer / 0 comment(s)

Ubuntu + open source handleidingen

Na de Ubuntu-presentatie bij Green vzw stuurde Mark Van den Borre enkele links door naar handleidingen voor Ubuntu. De handleidingen zijn geschreven voor Ubuntu 7.10 (Gutsy), die in oktober 2007 uitkwam. Er is zowel een versie voor 'studenten' en voor lesgevers. Voorlopig wel enkel in het Engels, maar binnen enkele maanden wellicht ook in het Nederlands en Frans verkrijgbaar.

- https://wiki.ubuntu.com/Training?action=AttachFile&do=get&target=student...

Lees meer / 3 comment(s)

Test-driving Ubuntu Linux 8.4 (2)

Anderhalve maand geleden installeerden we de test versie van komende Ubuntu 8.4 op een aantal nieuwe computers. Na anderhalve maand testen en ongeveer anderhalve maand voor uiteindelijk release kunnen we toch al beginnen met een eerste evaluatie.

Slecht idee ?
Test versies zijn er om de fouten te ontdekken, het wordt steevast afgeraden om ze te installeren op computers die dagelijks nodig hebt voor je werk.

Lees meer / 0 comment(s)

Test-driving Ubuntu Linux 2008.4 (1)

Zo'n maand geleden kwamen hier een aantal splinternieuwe PC's binnen. We probeerden er Ubuntu 2007.10 op te installeren maar dat liep niet zo vlot. Bij de computers kwamen immers mooie 20 inch schermen en die kregen we maar niet geconfigureerd.
Ik downloadde dan maar een andere linux versie (Fedora) en dat bleek geen enkel probleem te zijn. Alles installeerde vlot en werkte van de eerste keer.

Lees meer / 2 comment(s)

Ubuntu bij Indymedia.be

Enkele weken geleden kwam er bij Indymedia.be een vraag binnen van asbl Green vzw om een presentatie te geven over Ubuntu. Samen met Mark Van den Borre ging ik vanmiddag dan ook tekst en uitleg geven over de Linux-distro 'for human beings'. Mark had het over Ubuntu in het algemeen (wat is het, hoe werkt het systeem, hoe zit de community in elkaar, ...), ik lichtte het gebruik van Ubuntu bij Indymedia.be toe.

Voor wie meer wil weten hoe we bij Indymedia.be gebruik maken van Ubuntu:

Lees meer / 0 comment(s)

Ubuntu-be Kick Off 2008

Afgelopen zondag (06 januari) kwamen de mensen van Ubuntu-be samen bij Indymedia.be voor hun startvergadering 2008. Tijdens enkele sessies bespraken de Ubunteros de organisatie en uitbouw van de Belgische Ubuntu-community, promotie, perscontacten, ... Hieronder enkele foto's.

Lees meer / 2 comment(s)