Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Meer dan 1000 kinderen op indianenklassen in Herentals

Meer dan 1000 kinderen op indianenklassen in Herentals

In de bossen van Herentals zijn er de laatste weken Indianen gesignaleerd. Je zal je afvragen waarom... wel, de jaarlijkse indianenklassen van Activak gaan daar door. Meer dan 1000 kinderen zullen in de maanden april tot juni het leven bij de Indianen kunnen meemaken. Een waardig alternatief voor de klassieke bosklassen. Wij gingen eens op bezoek en brengen u volgende reportage.

HPIM1392.JPG

Indiaan met pony

Activak organiseert jaarlijks de indianenklassen, die gegroeid zijn uit de indianenkampen. Wat mag u zich daarbij voorstellen? 6 tipi-tenten, paarden en pony's, heilige grond, een danscirkel en 3 indianen die alles in goede banen leiden.

De kinderen die hier langskomen, zijn van alle leeftijden... kleuters tot het zesde leerjaar weten zich te boeien met het thema. Ruud is één van de Indianen die constant aanwezig zijn op het domein

"We moeten hier voor een constante bezetting zorgen, daar onze paarden hier ook de hele tijd verblijven. Erg vinden we dit niet hoor, want als Indiaan ben je ook moeilijk weg te krijgen van deze site. Het is gewoon veel te leuk wat we doen, en ook wij genieten van de blije kindergezichten. Weet je dat het voorvalt dat er kinderen komen die nog nooit een bos gezien hebben? Je zou haast denken dat dit niet meer bestaat, maar toch komt het voor. Deze kinderen vallen hier dan ook van de ene verwondering in de andere."

Wat doe je zoal met deze kinderen ?

"Als de bussen aankomen, wachtten wij hen in volledige outfit op, zodat we een WHOW effect krijgen. Ze volgen een Indiaanse sporentocht tot aan het domein. Daarna is er het ritueel aan de Heilige Grond, vanwaar ze doortrekken naar de danscirkel tussen de tipi's. Hier worden zij dan gezuiverd van alle westerse invloeden zoals gsm's, gameboys, enz.

Welke activiteiten worden er zo nogal gedaan?

Dat hangt een beetje af van wat de school gekozen heeft. Meestal gaan we t-shirts beschilderen, medicijnbuidels maken, dromenvangers maken. Is de groep redelijk actief, dan zorgen we er ook voor dat we de nodige Indiaanse bosspelen klaarhebben, zoals de Adelaarsveer.

Wat vindt jij nu zelf de leukste activiteit?

Persoonlijk vind ik alle momenten die rond het kampvuur plaatsvinden, de leukste. De sfeer rond dit vuur, het licht, de warmte zijn subliem... Voor mij zijn deze indianenklassen 3 maand op scoutskamp gaan, met elke avond een supergezellig kampvuur! En het mag gerust nog langer duren hoor!

We wensen jullie nog heel veel succes met deze indianenklassen.

Meer info op www.indianenklassen.be

HPIM1409.JPG

Een echte dromenvanger

HPIM1459.JPG

Rond het kampvuur

IMG_1497.JPG

Samen met de paarden

IMG_1554.JPG

Ook afwassen hoort tot de taken op deze indianenklassen

IMG_1558.JPG

Sfeerbeeldje terplaatse