Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Spoorstaking : een sfeerbeeld uit Antwerpen

Spoorstaking : een sfeerbeeld uit Antwerpen

Sinds gisterenavond ligt het treinverkeer in gans het land plat door een een 24-uren staking van het gemeenschappelijk vakbondsfront. De meeste mensen waren goed ingelicht over de staking. Ze gingen met de auto naar het werk, werkten thuis of namen een dagje verlof. We gingen kijken in de stations van Antwerpen en Berchem. De staking is een enorm succes. De staties liggen er verlaten bij. Hier en daar zie je een verdwaald reiziger. Voornamelijk toeristen of anderstaligen die verbaasd rondkijken en op zoek zijn naar wat informatie. In het station van Berchem maakten ze van de nood een deugd en kregen de informatieschermen vandaag een grondige schoonmaakbeurt.

Wat is er aan de hand? Lees meer

voorkantstation.JPG
fotoscherm.JPG
toeristlegestation.JPG

Een verbaasde toeriste kwam me vragen wat er aan de hand wast toen ze me zag foto's trekken. Ik legde haar uit dat er een staking was en er geen treinen rijden. Ze komt uit Californië en was van plan om vandaag een dagtrip naar Brugge te maken. "Too bad, so I have to go tomorrow" zei ze beteuterd en nam haar fototoestel om ook zelf foto's te trekken van de lege schermen.

treinstilboven.JPG
treinbenedenstil.JPG

De treinen staan stil sinds 22h00 gisterenavond.

berchemstatie.JPG
papierke.JPG
kuisenschermen.JPG

De ruitenwassers maalden alvast niet om de staking en onderwierpen de informatieschermen aan een grondige schoonmaakbeurt.

kuiseschermkes.JPG
legestationberchem.JPG