Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

[Video] Plastic bergen verzetten

[Video] Plastic bergen verzetten

BOECHOUT -- Drie dagen Sfinksfestival betekent elke dag een flinke berg plastic restafval waar de honden geen brood van lusten. Terwijl de bezoekers genieten van muziek en mooi weer, slepen op de achtergrond vrijwilligers met grote zakken om het terrein proper te houden. Het blijkt een lastige klus om deze rommel gescheiden op te halen. Hoe verzetten we deze plastic bergen?

Zie je geen videospeler? Kijk dan even na of:

  1. De Flash-player (versie 9) is geïnstalleerd op je computer. De player kan je gratis downloaden op http://www.adobe.com/products/flashplayer/.
  2. Javascript is geactiveerd in je browser.

Download: Het_AfvalFull2.mp4  (85.71 MB)

right on!

Echt goed dat jullie deze kwestie ook eens hebben aangekaart. Enkele jaren geleden stond ik ook al als vrijwilliger vertwijfeld naar die containerbakken te kijken terwijl ik er vuilniszakken in leegde.
Net omdat Sfinks zo'n wereldvriendelijk imago heeft, gaan mensen minder snel nadenken over de ecologische 'backstage' van dit festival. Ik vind het onzin dat het te moeilijk zou zijn om te sorteren en om herbruikbare materialen te gebruiken. Het volk dat naar sfinks komt valt heus wel te motiveren om te sorteren, zet er een paar festivalmedewerkers bij, investeer iets extra in andere materialen... 't Is een kwestie van wilskracht. Sfinks is super, maar dit verdient volgens mij luid boe-geroep.