Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Europees Parlement lanceert ‘Europarltv’

Europees Parlement lanceert ‘Europarltv’

Heuglijk nieuws: het Europees Parlement lanceert morgen ‘Europarltv’. Dat meldt Ivo Belet op de website van CD&V. (Zie persberichten)

Ivo: “We nemen in het Europees Parlement tal van beslissingen die een directe impact hebben op het leven van alle Europeanen. Toch weten zeer veel mensen weinig over ‘Europa’. Nieuws uit het Europarlement haalt niet altijd de media, want het gaat soms over erg technische dossiers en de besluitvorming is vaak lang en ingewikkeld. Webtv is plezierig om naar te kijken en gemakkelijk toegankelijk en dus een uitstekend medium om wat aan deze informatiekloof te doen.”

Europarltv zal uit 4 verschillende kanalen bestaan en alle dagen komen er nieuwe filmpjes on-line.

Europarltv kan bekeken worden op: www.europarltv.europa.eu en is online vanaf 17 september 2008.

  Edit 17 september 2008:

 • Illegale immigratie

  Moet Europa de strenge grenscontrole behouden, of zelfs opdrijven? Of moet het z'n deuren openzetten voor niet-Europese immigranten? EuroparlTV voerde een enquête bij de Europese burgers en peilde naar hun mening over de Europese aanpak inzake immigratie van buiten de EU.
  Bekijk het fragment.

 • Klimaat

  Welke maatregelen kan de EU nemen om de wereldwijde klimaatverandering tegen te gaan en wat moet ze doen ? EuroparlTV peilt naar wat de Europese burgers van hun instellingen verwachten. Een enquête in verscheidene EU-lidstaten.
  Bekijk het fragment.

 • Gelijke kansen en kinderarmoede

  In Europa stijgt het aantal gezinnen met kinderen die moeten rondkomen met een inkomen dat onder de armoedegrens ligt, en sociale onrechtmatigheden zoals loonverschillen in functie van het geslacht blijven bestaan. EuroparlTV vroeg aan Europarlementsleden, experts en activisten om deze problemen te doorgronden en mogelijke oplossingen aan te reiken.
  Bekijk het fragment.

Noot: om de filmpjes te kunnen zien moet je misschien de instellingen veranderen naar jouw mediaspeler (Windows MP of Flash).

Jo

Gepost door Jo
16.09.2008