Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Blog / Europa

Forum 2010 : "Wat moet Europa doen om de immigratie te beheren?"

Vanaf 1 juli 2010 is België zes maanden voorzitter van de Raad van de EU.
Op de website www.forum2010.belgium.be kan u mee discussiëren over "Europese thema’s die u na aan het hart liggen".

Want... gaat deze federale website verder...
"Uw mening is belangrijk! De federale regering en de gemeenschappen en gewesten krijgen zo een betere kijk op uw visie op Europa."

Lees meer / 0 comment(s)

Europese Unie militariseert ruimtevaartprogramma

Het Europese ruimtevaartbeleid wordt in toenemende mate bepaald door militaire prioriteiten. Dat staat in het rapport From Venus to Mars: the European Union´s steps towards the militarisation of space. Het rapport is gepubliceerd aan de vooravond van de bijeenkomst van Europese ministers over de European Space Agency (ESA) op 25 en 26 november, waar nieuwe doelen en budgetten voor de ESA worden vastgesteld.

Lees het rapport: From Venus to Mars,
The European Union's steps towards the militarisation of space

Lees meer / 0 comment(s)

Journalist Award 2008

Le Concours de journalisme 2008 de l’UE

Concours européen sur les discriminations et la diversité ouvert aux journalistes de la presse écrite et électronique

Nederlandstalige versie zie onderaan

Lees meer / 0 comment(s)

Europees Parlement lanceert ‘Europarltv’

Heuglijk nieuws: het Europees Parlement lanceert morgen ‘Europarltv’. Dat meldt Ivo Belet op de website van CD&V. (Zie persberichten)

Lees meer / 0 comment(s)

Wrong Man, Wrong Europe.

Referendums killed off the EU Constitution, a ‘blackmail’ that Europe’s elites will now avoid by forcing through the Lisbon Treaty without debate, writes Susan George. And Tony Blair is just the man some of them want to lead the way in this new Europe

Lees meer / 0 comment(s)

Belgische Eurostar reclame veroorzaakt controverse bij Britten

De affiche in kwestie
In het Verenigd Koninkrijk is een controverse ontstaan over een reclame-affiche van Eurostar in België, waarop een halfnaakte skinhead met een Engelse vlag op zijn rug in een theekopje plast. Op andere posters zijn Blair en Tatcher te zien.

Eurostar voert momenteel een opvallende campagne voor de nieuwe hogesnelheidsverbinding Londen-Brussel in 1u51, onder het motto "Londen ligt net om de hoek". In de campagne worden typische Britse symbolen gebruikt.

Lees meer / 5 comment(s)

Remembering Tomorrow

Dit is een interessante speech van Michael Albert over z'n boek 'Remembering Tomorrow', het banaliseren van een aantal belangerijke problemen, publieke onwetendheid inzake internationale politiek, en een aantal andere zaken..

http://video.google.nl/videoplay?docid=3622753371052484817&q=michael+alb...

Link naar z'n online magazine: http://www.zmag.org/weluser.htm

Lees meer / 0 comment(s)

Le maître, le disciple et le dindon

Dans cette livraison de juin du Monde Diplomatique, Serge Halimi tente d'établir ce qui constitue une part importante de la généalogie du sarkozysme : l'influence de la droite US. Il cerne un certain nombre de thèmes communs utilisés par les deux mouvances :

1. Le thème du déclin national, de la perte de valeurs, pour préparer un agenda réactionnaire
2. Le thème du réarmement intellectuel d'une droite appelée à se décomplexer (suffisamment pour exhiber ses milliardaires et réhabiliter le colonialisme)

Lees meer / 0 comment(s)

Islamitische spiritualiteit en universele waarden - Spiritualité musulmane et valeurs universelles

Wie wenst bruggen te bouwen tussen de gemeenschappen en over universele waarden te dialogeren, kan dit weekend - 12 en 13 mei - komen naar de culturele dagen, georganiseerd door meerdere Europese verenigingen, onder de titel "Islamitische spiritualiteit en universele waarden - voor een opbouwende convergentie"

Lees meer / 0 comment(s)

Moslimvrouwen in de media - tussen mythes en realiteit

In het Europees Parlement zal op 15 mei een seminarie plaatsvinden betreffende de beeldvorming van de moslimvrouw in de media. De moslimgemeenschap heeft sinds 11 september 2001 enorm veel aandacht gekregen en werd vaak vernoemd in de media. De beeldvorming van de moslimvrouw was daar een serieus onderdeel van. Vaak gaat het om een stereotiep imago dat niet strookt met de realiteit en de menselijke diversiteit. De vraag die men best zou stellen is "Wie zijn die Europese moslima's ?" "Hoe definiëren ze zichzelf?" "Welke zijn hun engagementen, hun ambities en hun bekommernissen?"

Lees meer / 3 comment(s)