Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

[Foto's] Officiële opening tentoonstelling 'De atoombommen op Hiroshima en Nagasaki'

[Foto's] Officiële opening tentoonstelling 'De atoombommen op Hiroshima en Nagasaki'

Deze tentoonstelling reist elk jaar naar een stad die zwaar gebombardeerd werd. Dit jaar komt ze naar Antwerpen dat erg getroffen werd door de V-bommen tijdens WO II. De expo toont Hiroshima en Nagasaki na de atoombom, met foto's, video's, overblijfselen en persoonlijke herinneringen van overlevenden.

De tentoonstelling loopt van donderdag 02/10 tot vrijdag 12/12, alle werkdagen van 09.30uur tot 17uur. Zaterdag 05/10 en zaterdag 22/11 van 11 tot 16uur. Vredecentrum, Lombaardenvest 23-Antwerpen
Gratis
Meer op:
www.vredecentrum.be

PICT0001.JPG

Deze internationale tentoonstelling wordt sinds 2005 jaarlijks georganiseerd door de Nationale Vredesgedenktekens van Hiroshima en Nagasaki. Hun missie bestaat er in het tragische gebeuren in Hiroshima en Nagasaki bekend te maken aan zoveel mogelijk mensen ter wereld en te verzekeren dat toekomstige generaties lessen trekken uit het verleden. Voor het opzetten van de tentoonstelling wordt steeds getracht een plaats te kiezen die op één of andere manier gelinkt kan worden aan het atoombombardement op beide steden. Antwerpen werd uitgekozen omwille van de zware bombardementen op het einde van de Tweede Wereldoorlog.

In de expositie staan de gruwel van de atoomaanval en het verhaal van de slachtoffers centraal. De tentoonstelling wil twee zaken overbrengen: dat het gebeurd is en dat het verschrikkelijk is. Men wil de volle aandacht vestigen op de rampzalige gevolgen van het gebruik van atoomwapens. De bezoeker wordt doordrongen van de boodschap dat zoiets nooit meer mag gebeuren.

Woensdagavond werd de tentoonstelling officieel geopend in aanwezigheid van Mr. Nobuhiro Uchida, de directeur van het Vredesgedenteken en Mr. Hiroshi Matsuzeo, een overlevende van de atoomaanval op Nagasaki.

De voorbije dagen deelde Mr. Matsuzeo al verschillende malen zijn verhaal met in totaal 500 jongeren. Het is zijn voornaamste bekommernis dat de jeugd leert uit het verleden en zich engageert voor duurzame vrede.

PICT0084.JPG
PICT0099.JPG
PICT0150.JPG
PICT0020.JPG
PICT0319.JPG
PICT0307.JPG
PICT0014.JPG
PICT0323.JPG
PICT0145.JPG
PICT0009.JPG
PICT0332.JPG
PICT0344.JPG
PICT0336.JPG
PICT0290.JPG