Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Actie voor regularisatie aan het SP.a-partijkantoor in Brussel

Actie voor regularisatie aan het SP.a-partijkantoor in Brussel

Brussel -- Vrijdagvoormiddag voerden tientallen mensen zonder papieren actie aan het partijkantoor van de SP.a in Brussel. Met deze actie eisen ze van de SP.a een duidelijk standpunt ten aanzien van de mensen zonder papieren. UDEP organiseerde deze actie ook in andere partijkantoren van SP.a in Antwerpen, Brugge, Gent en Leuven.

Regular.JPG

Om 11 uur verzamelden tientallen mensen zonder papieren voor het Agora-gebouw in het centrum van Brussel. Met spandoeken en slogans riepen ze de SP.a op om de mensen zonder papieren te steunen.

Alseni is afkomstig uit Guinée en actief bij UDEP-Vorst: “We voeren hier vandaag actie om klare taal te eisen van de SP.a rond de situatie van de mensen zonder papieren. Eerder zijn we ook bij de PS geweest. Tot nu toe begrijpen we niets van hun standpunt hierover.”

“We eisen duidelijke regularisatiecriteria maar hebben het gevoel dat de politiek niet naar ons wil luisteren. Ze willen de zaak vertragen om nadien op vakantie te gaan zonder een oplossing te zoeken voor onze situatie. Als minister Dewael nu niet naar ons wil luisteren zal hij misschien gedwongen worden om terug te keren uit vakantie.”

“Er zijn 40 kerken bezet en men vindt het chantage als we in hongerstaking gaan, maar de mensen krijgen wel verkeerde signalen van de politiek. Minister Dewael heeft al de 130 mensen geregulariseerd van de St.-Bonifaciuskerk, omdat ze in hongerstaking gingen. Velen onder hen waren hier niet zo lang en sommigen hadden helemaal geen aanvraag ingediend. Anderen die hier al jaren illegaal verblijven of in de procedure zitten voelen zich in de steek gelaten. Daarom eisen we regularisatie voor iedereen.”

“We zijn vastbesloten om verder te gaan met onze acties voor duidelijke regularisatiecriteria. De tijd dat we stilletjes wegkropen is voorbij. We willen dat er iets beweegt,” aldus Alseni.

Regul2.JPG
Regul4.JPG