Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Acties bij Beaulieu International Group gaan door

Acties bij Beaulieu International Group gaan door

Sinds vorige week is een sociaal conflict uitgebroken als gevolg van de afgesprongen onderhandelingen over een sociaal plan, naar aanleiding van de herstructurering die meer dan 400 banen kost. De directie wil niet weten van een ontslagvergoeding die naam waardig en sluit een fatsoenlijke brugpensioenregeling uit. Om die reden sprongen de onderhandelingen af en waren de vakbonden genoodzaakt om hun eisen kracht bij te zetten door stakingen. Vorige en deze week werden stapsgewijs vestigingen toegevoegd aan de acties.

morgenpikket orotex VLR 20081027.jpg

(foto: maandagochtendpikket bij Orotex)

De directie wil het keihard spelen door te eisen dat de acties stoppen voor er onderhandeld kan worden en het stakingsrecht via rechtbank + deurwaarders te proberen breken. Het is ironisch vast te stellen dat de directie “het recht op werk” wil garanderen via vonnis van de rechtbank gekoppeld aan dwangsommen en gelijkertijd 400 jobs schrapt zonder sociaal plan.

De solidariteit bij de werknemers is heel groot gezien de zaken die op het spel staan: 400 ontslagen zonder aanvaardbaar sociaal plan. Ook de komende dagen zal de actie zich verder uitbreiden naar andere vestigingen indien de directie haar houding niet wijzigd.

orotuft 20081027  VLR.jpg
morgenpikket ideal tuft VLR 20081023.jpg

(foto: ideal tuft 23/10)