Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Optreden van "ASEMPA " als afsluiter van een 'Vila-Cabral' activiteit

Optreden van "ASEMPA " als afsluiter van een 'Vila-Cabral' activiteit

Zaterdag organiseerde het comité "Sint-Andrieskwartier herleeft" een Vila Cabral-activiteit i.s.m. coStA, het cultureel ontmoetingscentrum Sint-Andries. Mensen konden - voor 8 euro - proeven van heerlijke thee tijdens een Algerijnse (ook maandelijkse) buurtmaaltijd. Maar ook van traditionele soep en koeskoes. Vila Cabral is een zuiders activiteitenprogramma georganiseerd door het 11.11.11-comité en het district Antwerpen. Ook "Sint-Andrieskwartier herleeft" wou graag zijn steentje bijdragen bij al deze activiteiten.De bedoeling was om een Noord-Zuid toets mee te geven: kennismaking met kleurrijke culturen en andere gewoonten. Concreet willen ze de sociale geschiedenis van de "parochie van miserie" vergelijken met de Afrikaanse volkscultuur.

PICT0024.JPG

Mohammed Kerami uit het Sint-Andriesbuurt was de kok van dienst. Deze kok is ook lid van "ASEMPA".
AS(S)EMPA brengt Highlife, de populaire muziek uit ... Ghana.
In de voormalige Britse kolonie vermengden Europese muziekstijlen zich met West-Afrikaanse stijlen.
De basis voor de highlife-variant van AS(S)EMPA zijn traditionele liederen die AS(S)EMPA combineert met percussie, gitaar, zang en een vleugje humor. Wie zaterdagavond ingeschreven was voor deze buurtmaaltijd, mocht gratis binnen.

PICT0036.JPG
PICT0033.JPG
PICT0040.JPG
PICT0012.JPG
PICT0060.JPG
PICT0076.JPG
PICT0084.JPG
PICT0144.JPG
PICT0165.JPG
PICT0150.JPG
PICT0176.JPG
PICT0248.JPG
PICT0230.JPG
PICT0242.JPG