Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

De AEL-generatie blogt

De AEL-generatie blogt

"Omdat we staan voor een strijd voor gelijkheid, behoud van identiteit, gelijkwaardigheid. Omdat AEL deze strijd een gezicht gaf, maar tevens werd verfoeid. Omdat we geloven in een Vlaanderen en België waar anders zijn niet gelijk staat aan 'anders-zijn'." http://aelgeneratie.blogspot.com

Het begon allemaal na een opiniestuk over de AEL-generatie dat in De Morgen verscheen op de dag van het proces tegen de AEL-voormannen Dyab Abou Jahjah en Ahmed Azzuz. Daarin werd gewezen naar de impact van de AEL op het politieke bewustzijn van veel allochtone jongeren. De AEL opende hun ogen. Velen die in die tijd betrokken waren bij de AEL of aan de debatten en betogingen deelnamen, gingen verder studeren en zijn nu jonge zelfzekere professionals. Ze zitten zowel in de academische-, commerciële-, socio culturele wereld als in de politiek. Elk probeert van daaruit de emancipatiestrijd verder te zetten.

De Standaard nam de tijd om enkele onder hen te interviewen en maakte schitterende portretten van de "AEL-generatie". Na die portretten ontstond er een boeiend e-mailverkeer tussen de geportreteerden en andere jonge professionals van verschillende achtergronden uit zowel de academische als professionele wereld. We voerden discussies over uitlatingen en valse beweringen in de media over allochtonen . Heel vaak resulteerde dit in opiniestukken die later gepubliceerd werden in De Standaard of De Morgen. De emailgroep heeft uiteindelijk besloten om zowel de oude gepubliceerde als niet gepubliceerd opiniestukken als toekomstige opiniestukken voortaan ook op een eigen blog te zetten. Heel toepasselijk genaamd http://aelgeneratie.blogspot.com.

Keltoum

Gepost door Keltoum
27.11.2008