Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Metaalarbeiders uit heel Europa betoogden in Brussel

Metaalarbeiders uit heel Europa betoogden in Brussel

Meer dan 10 000 metaalarbeiders uit België, Duitsland, Oostenrijk en Nederland betoogden maandag in Brussel. Volgens hen worden hun jobs bedreigd door het nieuwe Europese klimaatplan.

1.jpg

Er is vooral kritiek op het project om per opbod CO2-rechten te verkopen aan de geïndustrialiseerde landen. Volgens de Europese metaalbewerkersbond brengt dit de productie en de werkgelegenheid in gevaar. Ze vrezen ook dat metaalverwerkende bedrijven gewoon hun productie gaan verplaatsen naar een land met minder strenge milieuvoorschriften.

'Wij zijn niet gekant tegen maatregelen die het milieu beschermen, maar dan moet dit wel op wereldschaal gebeuren. Er zijn immers concurrenten die niet aan de Europese normen moeten voldoen. Wij moeten niet heiliger zijn dan de paus', aldus Peter Kunnen van ACV-Metaal.

De sector eist vooral 'gratis vervuilrechten' en een evaluatie van de sociale impact van de maatregelen die voorzien worden.

2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg
6.jpg
7.jpg
8.jpg
9.jpg

meer info

Zo'n betoging roept natuurlijk vragen op. Meer info vind je hier:
http://euobserver.com/19/27220