Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

The Rhythm Junks: pikante wereldkeuken

The Rhythm Junks: pikante wereldkeuken

Sint Eloois Winkel, 07 december 2008, kon deze avond genieten van de try-out theatervoorstelling van de The Rhythm Junks. De 7evende namiddag organiseert er regelmatig optredens.

Hun set bestaat uit 2 maal 7 nummers en deze worden allen opgebouwd van zand en cement tot een muzikale (Chinese) muur. Het is geen blues, geen jazz, geen wereldmuziek, geen rock,… maar een wereldhutsepot die zeker meerdere muzikale Michelinsterren vertegenwoordigen!

Het eerste deel van het optreden kan je vergelijken met een goede apero, fijne kleine hapjes en een schotel met verschillende lekkere fijne voorgerechten. Nina Simone’s ‘My babe just care for me’ zal haar zeker niet doen draaien in het graf, integendeel! ‘Meiske’ werd vertolkt in de moedertaal van Steven De Bruyn, dus niet in het Vlaams maar met het mondmuziek.

Tussen het rokende publiek buiten, tijdens de pauze vroeg iemand me ‘Frank, waar is uw fototoestel? Ik zie je daar altijd mee rondlopen!’. ‘Ja, het is waar… maar als ik foto’s neem kan ik niet genieten van muziek… Ik ben nu ook eens aan het genieten van een vrije avond.’

Het tweede deel van de set was echt een fijne hoofdschotel, een kruidige wereldkeuken met een goede wijn, op afdronk. De koffie was van uitstekende kwaliteit (Panamajumbo) en het dessert smaakte naar meer!

Greet, de kok van het Sociaal Tewerkstellingsproject ‘Het Textielhuis’ in Kortrijk, over The Rhythm Junks, juist na hun optreden: ‘Voor die gasten zou ik nu een pikante schotel klaarmaken!’ De organisatoren hadden voor de groep een lekkere ‘tomaat garnaal’ voorzien. En ze verdienden het!

Binnen enkele weken kan je The Rhythm Junks zien (met videobeelden) en horen in diverse culturele centra. Meer op: www.therhythmjunks.com 

Regelmatig zijn er optredens in Sint Eloois Winkel en meer informatie kan je vinden op: www.de7evendenamiddag.be

STEVEN DE BRUYN: harmonica, omnichord, autoharp, sansula en zang
GEOFFREY BURTON ( gitarist van o.a. Arno ) gitaar
TONY GYSELINCK: drums, percussie, xylofoon
JASPER HAUTEKIET: elektrische en contrabas, cello en zang
WALTER BAEKEN: bariton-, tenor-, sopraansax, basklarinet en zang
PETER VERDONCK: bas-, altsax en zang
MARIE-ANNE STANDAERT: trompet, bugel en zang

Playlist in Sint Eloois Vijve:

1.salut monique
2.the machine
3.copydog
4.meiske
5.my babe just care for me
6.best keep secret
7.maybe slowly
8.chinese intro
9.kerosene
10.major blue
11.why I can’t get out of my bed
12.panamajumbo
13.checkin’ in
14.join the bus
-----------------------------------------------------------------------
15.pour le plaisir des voiles (den arab volgens de soundman)
16.flow back

The Rhythm Junks

Hallo,

playlist in Winkel ipv Vijve

Anders een krachtig en korrekt artikel

Groeten,
Ronny