Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Murga goes South Africa: Fotoreportage

Murga goes South Africa: Fotoreportage

Een van de groepen die deelneemt aan het murga-project bestaat uit leerlingen van een lagere school uit Soweto. Ze krijgen les van Tladi, een muziekleraar die zich erg actief inzet voor de murga. Hij vraagt ons of we geen zin hebben om een bezoek aan zijn school te brengen. Wat een vraag... natuurlijk willen we dit doen!

Het eerste wat ons opvalt is hoe groot en mooi de school is tegenover de buurt waarin ze gelegen is. Tladi neemt ons mee naar de directeur zodat we ons even kunnen voorstellen. Na een korte introductie en wat uitleg over België, krijgen we een rondleiding doorheen de school, op de voet gevolgd door nieuwsgierige kinderen. We eindigen in het muzieklokaal waar de leerlingen onder beleiding van Tladi, Kikke en Tijl hun repetoire brengen. Na het bezoek zijn we het allemaal eens, Tladi levert fantastisch werk met de kinderen. Wat hij op een jaar heeft klaargespeeld is geweldig, zeker als je weet dat hij vorig jaar nog zelf zijn weg aan het zoeken was.

Enkele foto's die hopelijk de sfeer en de energie kunnen weergeven die wij tijdens ons bezoek voelden.

Kristel

Gepost door Kristel
10.12.2008