Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Blog / murga

Murga goes South Africa: Foto's repetitie

Foto's van de repetities ter voorbereiding op de grote parade.

Lees meer / 0 comment(s)

Murga goes South Africa: Fotoreportage

Een van de groepen die deelneemt aan het murga-project bestaat uit leerlingen van een lagere school uit Soweto. Ze krijgen les van Tladi, een muziekleraar die zich erg actief inzet voor de murga. Hij vraagt ons of we geen zin hebben om een bezoek aan zijn school te brengen. Wat een vraag... natuurlijk willen we dit doen!

Lees meer / 0 comment(s)

Murga goes South Africa: week 1 part 2

Behalve wij, verblijven er ook nog andere groepen in het Ipelegeng Community Centre, zo ook de jeugdafdeling van het ANC. Jongeren van over heel het land zijn bijeen gekomen om een nieuwe leider voor hun afdeling te kiezen.
Regelmatig zien wij hen vurig zingen, klappen en dansen op het binnenplein, die gezangen blijken strijdliederen die gezongen werden tijdens de Soweto Uprising op 16 juni 1976.

Lees meer / 0 comment(s)

Murga goes South Africa: week 1

Het murgaproject is dinsdag van start gegaan en was van de eerste dag al een groot succes.
We zijn allemaal overdonderd door de grote opkomst van de deelnemers, aangezien er ook veel bestaande groepen deelnemen, hielden we de eerste dag een toonmoment.
Wat ik toen gezien heb, had ik nog nooit gezien, zoveel talent en creativiteit in Soweto!
De voorstellingen bestonden uit dans, theater, muziek en zang, de thema`s die werden aangehaald waren voornamelijk HIV en liefde, geen struisvogelpolitiek hier. HIV is aanwezig en er wordt over gesproken!

Lees meer / 0 comment(s)

Murga goes South Africa

Dertien Antwerpse murgueros en murgueras zitten van 22 november tot 22 december een maand lang in Zuid-Afrika. Vorig jaar werden in Soweto door enkele leden van Lamourgaga en de Internationals de eerste kiemen gelegd van de Murga. Dit jaar worden de zaadjes uitgezaaid naar Durban.

Lees meer / 0 comment(s)