Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Leuven laat Gaza niet los

Leuven laat Gaza niet los

Op zondag 4 januari verzamelden zeker driehonderd Leuvenaars met een hart voor Palestina voor het Leuvense stadhuis. De actie vond symbolisch plaats rond vijf voor twaalf ’s middags. Lecoto, het Leuvense anti-oorlogsplatform, stelde er een nieuwe vensteraffiche voor met de slogan ’Laat Gaza Leven’. De menigte werd ondermeer toegesproken door Shadi, een Leuvense student uit Gaza. Hier alvast wat beelden van de actie.

foto1boycot.jpg

Rond de middag waren er wel 300 aanwezigen op de Grote Markt van Leuven.

foto2gaza.jpg

Leuvenaars met uiteenlopende roots droegen de slogan 'STOP AANVAL OP GAZA'

foto4mario.jpg

Mario Franssen voerde het woord namens Lecoto, het Leuvense anti-oorlogsplatform.

foto5groep.jpg

De deelnemers aan de actie hielden allemaal samen de boodschap ’Laat Gaza Leven’ omhoog voor de trappen van het stadhuis. Tijdens de komende weken wordt die boodschap breed verspreid in Leuven, ondermeer via een vensteraffiche.

foto6shadi.jpg

Dit is Shadi, een Palestijnse jongere uit Gaza die een masteropleiding heeft afgerond aan de KUL. Hij verkeert in totale onzekerheid over het lot van zijn familie.

foto8spandoekboycot.jpg

De boodschap om Israëlische producten uit de bezette gebieden te boycotten was ook in deze actie prominent aanwezig.

foto9groeplaatste.jpg

Meer info volgt op leuvencentraal.org

Boycot

Interessante links:

http://whoprofits.org/

"Er zijn natuurlijk de producten van Israëlische oorsprong die ook in Israël verwerkt zijn. Deze zijn duidelijk te herkennen aan de streepjescode. De eerste 3 cijfers van de streepjescode is een landcode, de code 729 staat voor Israël. Begint een streepjescode met 729? Laat het product dan in de schappen liggen."
http://www.thebestplaceto.be/one/landen_codes_streepjescodes.htm

http://www.boycotisrael.info/

Tags