Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Antwerpse Witte tornado's krijgen Gouden Neus

Antwerpse Witte tornado's krijgen Gouden Neus

Zaterdag reikte de Stuurgroep van Sint-Andries naar jaarlijkse traditie Gouden Neuzen uit aan wijkbewoners, verenigingen en ambtenaren of politici die zich het afgelopen jaar buitengewoon verdienstelijk hebben gemaakt voor de wijk.

IMG_3365.JPG

Dit jaar kreeg de prijsuitreiking een extra feestelijk tintje omdat de bewonersverenigingen haar 25-jarig bestaan viert. Daarom werd Sven Pichal (buurtbewoner en bekend van Radio 1) gevraagd om de presentatie van de avond te verzorgen. DOESTERS zorgde voor de muzikale ondersteuning. De winnaars kregen de Gouden Neuzen uit de handen van respectievelijk districtsvoorzitter Chris Anseeuw en Schepen Ludo Van Campenhout.

IMG_3362.JPG

4 Gouden Neuzen ,want zoals verleden jaar, waren er ex-aequo in de categorie wijkbewoners.

IMG_3341.JPG

DOESTERS,een al bekende ensemble met o.a. zangeres Liesje Sadonius
Meer erover op:
www.doesters.net

IMG_3368.JPG

Een buurtmaaltijd - koud buffet- waaraan zo'n 80tal mensen deel namen.

IMG_3394.JPG

Lieve Eyskens was jarenlang(11)de cultuurfunctionaris die het Cultureel Ontmoetingcentrum van Sint-Andries leidde. Afscheid werd over 15 dagen genomen bij de Nieuwjaarreceptie. Reden is dat ze nieuwe uitdagingen is aangegaan in het Felix-archief. Tijd om haar in de bloemekes te zetten.

IMG_3341.JPG
IMG_3397.JPG
IMG_3463.JPG

De 3 genomineerde in de categorie wijkbewoners:Lutje Visterin;Maria Van Kerkhove(ex-aequo winnares),en de derde genomineerde,Johan Poppelaars.

IMG_3412.JPG

In de categorie verenigingen liep 'Sint-Andrieskwartier Herleeft!' met de prijs:terrecht!
Sinds 1975 bestaat deze vereniging met als doel de volkscultuur en-geschiedenis uit de wijk te bewaren en verspreiden.Pierre Vandenberghe(foto) en de andere leden doen dat onder meer door een rijkgevulde website,door het behouden van een bibliotheek met informatie over de wijk,door het verspreiden van een infoblad,door tentoonstyellingen en door aanwezig te zijn op tal van evenementen in de wijk,met een eigen informatiestand.Het is deze vereniging die ook de tentoonstelling over de Neus hadden opgebouwd.
Meer erover op:
http://www.sint-andries.com/

IMG_3431.JPG
IMG_3435.JPG
IMG_3437.JPG
IMG_3456.JPG
IMG_3465.JPG

In de categorie ambtenaren/politicus won de Reinigingsdienst en de Witte tornado's.
Nico Volckeryckn voorzitter van de Stuurgroep van Sint-Andries,Onder-voorzitter Unizo/Antwerpen en eigenaar van de winkel FANS in de Kammenstraat:"Begin vorig jaar werd vanuit de handelsvereniging Kammenstraat United een mail naar de pers gestuurd met de boodschap dat het goede solden waren en dat werd betreurd dat de stad er nog altijd vuil bleef bij liggen.Intussen is er heel wat veranderd.De straten zijn merkelijk properder geworden en ook het sluikstorten is verminderd of het wordt vlugger weggehaald.Propere straten,dat is een verantwooedelijkheid van iedereen,maar wanneer veel mensen dat niet ter harte nemen,is het goed dat het beleid een gepast antwoord kan bieden.In de stuurgroep kwamen verschillende positieve commentaren over de stadskeerders.Dus,onder het motto 'als het goed is,zeggen we het ook':onze wijk is echt properder geworden en dat verdiend een Neus"...
Schepen Hugo Lauwers was voor deze gelegenheid ook aanwezig op het podium.

IMG_3462.JPG