Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Antwerpen toch bloot met de tentoonstelling van L.P.Boon's collectie

Antwerpen toch bloot met de tentoonstelling van L.P.Boon's collectie

Zo'n 200 'geselecteerde' Antwerpenaars (ook P. Janssens), kwamen deze donderdagavond naar de vernissage van de controversiële tentoonstelling over de 'feminatheek' van L.P. Boon in La Riva.

IMG_5176.JPG

De prikkelprentjes uit Boontjes Fenomenale feminatheek waren vorig jaar nog te onbetamelijk voor het Antwerps Fotomuseum-of voor gedeputeerde Ludo Helsen,die ze verbood.De jonge kunst-vzw Den Tunnel maakt dat nu 'goed'... "L.P.Boon wordt nog vaak bestempeld als een 'viezen tist', dit terwijl de kunstgeschiedenis doorspekt is met het tonen van bloot. Er werd ons gevraagd om een selectie uit zijn verzameling te maken en die van een multimediale vormgeving te voorzien, doel van deze tentoonstelling is de collectie aan het publiek te tonen vanuit onze kunstenaarsblik, met een knipoog naar het categoriseren, belichten we de fenomenale feminateek (22.000 prenten!) volgens drie facetten: voelen, willen en kennen", zeggen Jon & Ibe.

"Als de organisatoren van deze nieuwe tentoonstelling een selectie maken en ze laten bepaalde foto's achterwege, dan is er geen probleem", zegt Ludo Helsen. Maar zo te bekijken vanavond is het zo niet!
Om niet te schokken heb ik 'zachte' foto's uit de tentoongestelde beelden hieronder geselecteerd.
Zo, zijn er wel foto's met kinderen te zien. Mijn keus in de fotoreportage hieronder houdt rekening mee met wat mag en niet mag openbaar getoond worden.

Bevoegdheid op een privé locatie - La Riva nu - heeft de gedeputeerde niet. P.Janssens aanwezig vanavond, als burgemeester ,wel. Vraag is nu als deze tentoonstelling zonder tussenkomst van het Parket het einde zal halen. 'Fenomenale feminatheek', van 06 februari (10-18uur) in La Riva,Londenstraat 52-Antwerpen.
Meer erover op:
www.dentunnel.be
www.JON-IBE.BE/FEMINATEEK

IMG_4824.JPG
IMG_4896.JPG
IMG_5090.JPG
IMG_5098.JPG
IMG_5102.JPG
IMG_4918.JPG
IMG_4964.JPG
IMG_4944.JPG
IMG_5106.JPG
IMG_5005.JPG
IMG_4990.JPG
IMG_5134.JPG
IMG_4916.JPG
IMG_5188.JPG