Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

40 jaar lef, lust en links engagement. Ida Dequeecker & Anja Meulenbelt in gesprek

40 jaar lef, lust en links engagement. Ida Dequeecker & Anja Meulenbelt in gesprek

FC Poppesnor en LOVER slaan de handen in elkaar voor een reeks van twee gesprekken tussen feministes van het eerste uur: Ida Dequeecker (B) en Anja Meulenbelt (NL).

ida-anja-flyer2.jpg

Flyer

Deze boegbeelden van de vrouwenbeweging hebben qua achtergrond, parcours en interessesfeer veel gemeen, maar gingen nooit eerder met elkaar in gesprek. Het belooft een unieke en inspirerende Belgisch-Nederlandse ontmoeting te worden rond onderwerpen zoals vrouwenbewegingen vroeger en nu, antiracisme, de hoofddoekkwestie, religie, socialisme, seksualiteit.

Het eerste gesprek vindt plaats op 14 maart om 20u30 in het Zuiderpershuis in Antwerpen, het tweede op 22 maart om 15u in De Balie in Amsterdam. FC Poppesnor luidt daarmee een cyclus in van activiteiten rond het thema ‘verbeelding’, LOVER zet haar 30-jarig bestaan in de verf.

* zaterdag 14 maart 2009 – 20u30 – Zuiderpershuis, Waalse Kaai 14, Antwerpen [inkom 3 euro]
* zondag 22 maart 2009 – 15u00 – De Balie, Kleine Gartmanplantsoen 10, Amsterdam [vrije bijdrage]

Moderatie in Amsterdam door Maayke Botman (o.v.).

Meer info...