Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

"Alleen Ik ben de beste", omdat ik het zeg

"Alleen Ik ben de beste", omdat ik het zeg

Men bestelt een onafhankelijk onderzoek om voor eens en voor altijd na te gaan welke van de twee voorstellen het beste is om de Antwerpse Ring af te sluiten. De Lange Wapperbrug van BAM of het tunnelvoorstel van StRatengeneraal. Uit het onderzoek blijkt nogmaals dat het BAM-tracé toch niet het beste tracé is. BAM heeft het resultaat van dat onafhankelijk onderzoek al tevergeefs naar haar hand proberen te zetten. En ze haalde er met gemak alle pers mee. En nu doen ze het weer. StRatengeneraal heeft al verschillende malen aangetoond dat de Lange Wapperbrug helemaal niet veilig is. Wat doen de kranten. Ze nemen het BAM-verhaal weer gewoon over.

Vandaag op de Standaard website: 'Alleen BAM-tracé is veilig', zegt BAM " Met de conclusies van BAM, dat de bouwvergunning al klaar ligt en we er maar direct aan moeten beginnen... Ja allicht, BAM zal ook niet zeggen dat hun brug duur, storend, vervuilend of niet veilig is. Dat een krant als de Standaard dat gewoon als waarheid overneemt zonder kanttekening....Ook in de GVA een gelijkaardig artikel maar iets anders geformuleerd BAM verdedigt eigen tracé in Vlaams Parlement"...


Goeie kop!

Leuke titel.

In de media gaat het al lang niet meer over de "waarheid" (als die dan al zou mogen bestaan).
Het gaat nog minder over "argumentatie"… in de hedendaagse mainstream media draait alles om "perceptie" en dat weten de spindoctors van de machtigste lobby (met vertakkingen in de politiek en de media) van dit land maar al te goed.

Hun opdracht is nu: Hoe kan ik het slechtste project in de media slijten als het beste? Ze zijn aardig aan het slagen in deze opdracht mede omdat kritische journalistiek haast onbestaande is.

De gouden regel "Er is niets makkelijker dan liegen in de media" maar zorg wel dat je in de korte tijd die je krijgt om te desinformeren ALTIJD het laatste woord kan voeren, op die manier slaag je erin elk debat in de kiem te smoren.

Waar blijven de (reguliere) journalisten die nog eens tegen de kar van een politieker durven te rijden? (ik ken er in dit dossier welgeteld 1, en die is momenteel persona non grata bij 't Stad)

Nieuws is SMS show

Keltoum

Gepost door Keltoum
17.03.2009