Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Blog / Oosterweelverbinding

De Standaard voert openlijk campagne voor het Lange Wapperviaduct

Eerder al schreef Christophe over de misleidende journalistiek in De Standaard over de Oosterweelverbinding. Lees http://www.indymedia.be/en/node/34998 en inderdaad over campagne gesproken.

Je kan er niet naast kijken. Hier alvast nog een mooi staaltje. Op de website van de Standaard kan je een mooie presentatie bekijken met als titel "De Oosterweelverbinding in beeld". De presentatie lijkt eerder op een Bam-promofilmpje. Tot ergernis van veel lezers die in de commentaren onder het artikel niet mals zijn voor hun krant/website.

Lees meer / 1 comment(s)

De Standaard voert campagne voor Lange Wapper

De Standaard schakelt een versnelling hoger in de strijd voor de Lange Wapper. Maandag pakte de krant uit met een heuse scoop. Carl Van Camp, voorzitter van de raad van bestuur van Total Petrochemicals wil geen tunnel onder zijn bedrijf. Dat ziet er dus slecht uit voor de tunnel, die een alternatief moet zijn voor het viaduct.

Alleen vergist De Standaard zich. De tunnel van het studiebureau Arup/Sum loopt helemaal niet onder de chemische installaties van Total, wel onder een braakliggend terrein dat in handen is van Total.

Lees meer / 2 comment(s)

Ademloos Roadshow 6-16 oktober

Het Referendum op zondag 18 oktober in Antwerpen wordt een historische testcase: kan de gewone burger in Antwerpen een megalomaan, ondoordacht project als het BAM tracé nog tegenhouden, tegen het Brussels dictaat en de Belgische betonlobby in?
Roadshow.jpg

BAM, VOKA en NORIANT zullen de komende dagen honderdduizenden euro's verspillen aan promo filmpjes en glanzende brochures ("de mooiste bruggen van de wereld") .Zelfs het argument "werkgelegenheid" wordt gebruikt om Antwerpen dit viaduct, dat hele volkswijken onleefbaar zou maken, door de strot te rammen.

Lees meer / 0 comment(s)

Artiesten verzetten zich tegen de Lange Wapper

kurt.jpg
Foto Kurt Van Herck

Het is nog maar eind september en de Referendum-koorts stijgt zienderogen. BAM weert zich als een duivel in een wijwatervat naar aanleiding van de publicatie van de info-brochure van de Stad Antwerpen.

Lees meer / 1 comment(s)

Ademloos nieuws van het Front!

Nog 38 dagen scheiden ons van het Referendum. De tijd tikt genadeloos verder, en elke dag wordt voor mezelf, als actievoerder van Ademloos, de stress groter om deadlines te halen in deze ongelijke strijd. BAM beschikt immers over een immens budget van ca 1 miljoen Euro, en krijgt "en cachet" de steun vanuit bepaalde Brusselse kabinetten . Ademloos en Straten-Generaal beschikken slechts over een heel beperkt budget, maar een massa goodwill en vrijwilligers die dag en nacht klaarstaan. Dat is het fundamentele verschil in deze strijd.

Lees meer / 0 comment(s)

"Alleen Ik ben de beste", omdat ik het zeg

Men bestelt een onafhankelijk onderzoek om voor eens en voor altijd na te gaan welke van de twee voorstellen het beste is om de Antwerpse Ring af te sluiten. De Lange Wapperbrug van BAM of het tunnelvoorstel van StRatengeneraal. Uit het onderzoek blijkt nogmaals dat het BAM-tracé toch niet het beste tracé is. BAM heeft het resultaat van dat onafhankelijk onderzoek al tevergeefs naar haar hand proberen te zetten. En ze haalde er met gemak alle pers mee. En nu doen ze het weer.

Lees meer / 2 comment(s)

Lange Wapper (Oosterweel verbinding) : "De wereld is plat"

De berichtgeving over de Lange Wapper (Oosterweel verbinding) is weer een mooi staaltje van Flat Earth News (boek van onderzoeksjournalist Nick Davies)
Journalisten hebben de tijd niet meer om dossiers grondig op te volgen en zijn daarom steeds meer aangewezen op persberichten en berichten van de persagentschappen.

Even alles op een rijtje.

Lees meer / 4 comment(s)