Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

vlaams belang organiseert protestmars door kortrijk

vlaams belang organiseert protestmars door kortrijk

Op 30 maart, organiseert het Vlaams Belang een protestwandeling(optocht) doorheen de straten van Kortrijk. Het doel van deze wandeling is protesteren tegen de erkenning van (een reeds enkele jaren bestaande) Moskee.

Met de slogan Islamieten Parasieten protesteert het Vlaams Belang tegen de erkenning van een reeds lang bestaande moskee. Na de betoging gaat er in het gebouw van de V-tex ook nog een meeting door met lezingen van oa Dewinter. Het parkours van de 'wandeling' gaat door enkele straten waar veel allochtonen wonen, en tot langs de moskee.

volgens de korpschef van politiezone vlas:

In theorie is het een extra risico als de VB-manifestanten in de migrantenbuurt en aan de moskee gaan betogen tegen een erkenning', zegt korpschef Stefaan Eeckhout. 'Ik vermoed dat de organisatoren dat risico ook een beetje willen creëren. Dat kan evenwel nog geen reden zijn om hen te verbieden dat parcours te gebruiken. Er gaan hoogstens wat technische wijzigingen gebeuren.'

Nu al zijn er enkele oproepen gelanceerd om al dan niet vreedzame tegenbetogingen op touw te zetten.