Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Activisten blokkeerden gesloten centrum 127 Bis

Activisten blokkeerden gesloten centrum 127 Bis

In de vroege ochtend van zaterdag 11 april 2009 blokkeerden activisten van verschillende humanitaire organisaties de poort van het gesloten centrum 127 bis waardoor verschillende deportaties niet konden plaats vinden.

bez 127 bis (2).jpg

Alreeds om 5 uur in de ochtend blokkeerden de uit alle windstreken en velden komende activisten de toegangspoort tot het gesloten centrum 127 Bis in Steenokkerzeel. In nog geen vijf minuten doken een 100tal activisten op en vormden meteen een geweldloze blokkade met behulp van verschillende lock-ons. De politie reageerde eerder afwachtend tot men rond elf uur over ging tot het arresteren van alle los rondlopende activisten. Enkele uren later arriveerde het Lock-on team van de politie. En werden de overige - nog in lock-on zittende - activisten gearresteerd. De "messen" die men volgens VRT en of VTM in beslag kon nemen is eigenlijk slechts één mes en dan nog meer dan een mes, een multifunctioneel zakmes! Waarmee je kan knutselen, hout bewerken, koken,... perfect voor elke padvinder. Nu ja.

Bekijk deel 2
Bekijk deel 3

Je kan het meesterwerkje van een echt journalist bewonderen door volgende link te klikken. Wat meteen ook een volwaardig verslag is van een dag vol gebeurtenissen.

Video montage van Chris Den Hond

bez 127 bis (3).jpg
bez 127 bis (4).jpg
bez 127 bis (5).jpg
bez 127 bis (6).jpg
bez 127 bis (7).jpg
bez 127 bis (8).jpg
bez 127 bis (9).jpg