Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

"Global Resistance" toont hedendaags activisme

"Global Resistance" toont hedendaags activisme

global.jpg

De wereld is geglobaliseerd maar het verzet tegen de negatieve effecten hiervan eveneens. Het maandelijkse programma "Global resistance" op de Franse zender, France 4 brengt elke maand een boeiende uitzending over het activisme in de wereld.

Welke nieuwe vormen van verzet zijn er? Welke actiemiddelen gebruiken de hedendaagse activisten om hun ongenoegen te uiten over dierenmishandeling, kernwapens, milieuvervuiling, wegwerpmaatschappij, reclamevervuiling, ... De hedendaagse activist probeert de media te bespelen met ludieke, humoristische acties.

In deze uitzending van 14 april gaat "Global Resistance" de wereld rond. Van Sao Paola waar een activist graffiti maakt met het stof in de tunnels tot de "freegans" (free vegan) in Londen die leven van etensresten, onze eigenste Nato Game Over activisten op 21 maart in Brussel, verder acties in Parijs, Melbourne, ...

Klik hier om de uitzending te herbekijken.

Dankjewel voor de tip!

Dankjewel voor de tip!

Keltoum

Gepost door Keltoum
17.04.2009