Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Zondag lezersprotest aan redactie van De Morgen

Zondag lezersprotest aan redactie van De Morgen

De verontwaardiging over de gang van zaken bij De Morgen valt niet stil. Vooral Facebook blijft een haard van verzet. Zondag trekken lezers van de krant naar de redactielokalen aan de Arduinkaai in Brussel. Ze zullen er de laatste column van de ontslagen Bernard Dewulf voorlezen.

Schrijvers als Koen Stassijns, Chris Van Camp, Didi De Paris, Elvis Peeters, Peter Holvoet Hanssen zouden hun deelname al bevestigd hebben, aldus de Facebook-agitatoren. Ook Bernard Dewulf zelf zou aanwezig zijn.

“Met Bernard Dewulf verdwijnt de meest literaire/poëtische columnist in Vlaanderen. Met Hans Vandeweghe zou een van de weinige kritische sportjournalisten in Vlaanderen verdwijnen. Filip Claus was twee jaar geleden nog een van de fotografen in de reeks De Grootste Fotografen (betalende kingsize uitgave bij De Morgen)”, schrijven de organisatoren.

“Voor een keer geen benefiet, maar wel een lezersactie om de hoofdredactie te herinneren aan de 'kwaliteit' die ontslagen wordt. Met voldoende media-aandacht omdat we als lezers van De Morgen bezorgd zijn over de richting die de krant uitgaat”, klinkt het nog.

Lezers worden verwacht om 15u aan de Arduinkaai.

http://www.facebook.com/group.php?gid=53790835882