Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Wat differentieert jenever Crombé van de andere merken ?

Wat differentieert jenever Crombé van de andere merken ?

De twee peilers waarin het merk jenever Crombé zich onderscheidt, is het uitgebreid assortiment enerzijds en anderzijds de artisanale bereiding.

Het assortiment: het huidig assortiment is enorm uitgebreid. Het aanbod op de markt vandaag is te beperkt als je ziet welke mogelijkheden er zijn. Momenteel lanceren wij 44 soorten en tegen het einde van dit jaar komen er nog eens 15 nieuwe bij. De fijnproever heeft een aanbod die vandaag onbestaand is.

Het artisanale/ambachtelijke: Jenever Crombé is een Belgisch produkt dat in diverse stokerijen bereid wordt naar eigen recept. Er wordt enkel gebruik gemaakt van verse grondstoffen. Jenever Crombé is dus bijgevolg 100% natuurlijk bereid. Het unieke produktieproces zorgt ervoor dat de versheid van de produkten alsook de natuurlijke smaak van de grondstoffen volledig geaccentueerd worden.

Zo wordt bv de vanillejenever bereid met echte vanillestokjes en niet met synthetische vanilline.

jenever01.JPG

Distributie jenever Crombé

De bedoeling is vanaf de lancering van de nieuwe jenever Crombé, deze in een maximum aan horecazaken, verspreid over het ganse land, te koop aan te bieden.
Er zijn al reeds diverse distributeurs aan het werk om jenever Crombé aan de man te brengen. De grootste is ongetwijfeld drankencentrale Smetje & zn te Aalter die het hele assortiment te koop aanbiedt aan zowel de professionelen als de consument.
Ook verenigingen kunnen een flinke stuiver verdienen door op events met een jeneverstand uit te pakken.
Uiteraard worden alle soorten van jenever Crombé ook verkocht in de jeneverlounge te Brugge.

Het etiket van jenever Crombé

Het etiket refereert naar een schilderij van Luc-Peter Crombé. Dit heeft zo zijn reden. Enerzijds is het een ode aan de Latemse kunstschilder en anderzijds is er het streven naar perfectie op zowel technisch als artistiek vlak. Jenever Crombé wordt eveneens bereid met een streven naar perfectie op vlak van smaak, geur en kleur, dit op natuurlijke basis zonder chemische toevoegingen.

De keuze van het schilderij is zeer doelbewust. Het schilderij is een onderdeel van een drieluik dat trouwens in de jeneverlounge Crombé in origineel kan bewonderd worden. De voorstelling van een priesteres op het etiket heeft eveneens veel gelijkenissen met onze jenever: een priesteres is een genezer, ze heelt met haar handen, haar creativiteit en haar inzicht. Ze is een wijze en heel diep in zichzelf geworteld en daardoor sterk in de wereld. Een priesteres is verbonden met de aarde, het universum en de grote Godin. Zij spreekt de taal van de natuur en zingt tot de ziel. Het etiket wil zo aantonen dat de inhoud met dezelfde natuurlijke zuiverheid bereid is.

Aangezien het schilderij dateert uit 1975, is het duidelijk dat Patricia Govaerts, vriendin van Ignace Crombé, moeilijk model kan gestaan hebben en alle speculaties hieromtrent verkeerd waren.

Jeneverlounge Crombé

Bij de lancering van een nieuw jenevermerk, lag de opening van een jeneverlounge zeker voor de hand. jenevers kan men hier ook cocktails drinken op basis van jenever Crombé.
Bovendien worden de flessen hier ook te koop aangeboden aan de consument tegen 12,90€ per fles.
De jeneverlounge is een hype tent. Jenever wordt al te veel geassocieerd met oudbollig en juist daarom willen wij daar verandering in brengen. Omdat de smaken verschillen en evolueren, is het perfect mogelijk om de ambachtelijke jenevers te combineren met de huidige frisdranken die overvloedig aanwezig zijn in onze consumptiemaatschappij.

De trendy zaak is geopend op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag en dit vanaf 17 uur tot….
De officiële opening vindt plaats op vrijdag 29 mei met als guest-dj Kelly Pfaff.

Op zaterdag 30 mei staat dj Dimitri achter de draaitafel en vanaf de maand juni wordt elke zaterdagavond een muzikale attractie geboekt :
- 6 juni vanaf 21 uur : Kwartet Boogie Phill & The Rhythm Devils
- 13 juni vanaf 23 uur : DJ Basto!
- 20 juni vanaf 21 uur : Kwartet Vaquero met jazzy-soul Music
- 27 juni vanaf 22 uur : Solo-concert Freddy Birset met Franse chanson
In de toekomst zal er ook gewerkt worden rond thema-avonden en workshops. De zaak kan ook afgehuurd worden voor privédoeleinden of verenigingen.