Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Michael Moore: met hooivorken naar Wall Street

Michael Moore: met hooivorken naar Wall Street

Michael Moore maakt straffe films en hij weet die te verkopen ook. De voorbije weken wist hij al een paar keer de kranten te halen met de aankondiging dat er een nieuwe documentaire op komst is.

mooremichael.jpg

Donderdag mocht USA Today de eerste foto van de nieuwe film publiceren. De foto toont Moore die door een politieman tegengehouden wordt aan het hoofdkwartier van Goldman Sachs in Manhattan. De film, die nog geen titel heeft, gaat over de hebzucht van Wall Street die de hele wereldeconomie in elkaar deed storten.

“Het wordt geen economieles, maar eerder een vampierenfilm”, zei Moore. Een film waarin de hoofdpersonages hun slachtoffers leegzuigen. Dit weekend zou er ook al een trailer te zien zijn in de Amerikaanse bioscopen. Op de film zelf is het nog wachten tot 2 oktober.

Bush het hoofdpersonage van Fahrenheit 911 eindigde als de minst populaire president ooit. GM, het bedrijf dat centraal stond in Roger & me, vroeg vorige week een gerechtelijk akkoord aan. Moet Wall Street zich zorgen maken? Moore hoopt alvast op een schokeffect. “Misschien dat de bezoekers de zaal uitlopen en aan de zaalwachter vragen: euh excuseer, waar zijn de toortsen en de hooivorken?”