Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Betoging tegen hoofddoekenverbod te Antwerpen

Betoging tegen hoofddoekenverbod te Antwerpen

Zondagmorgen 28 juni 2009 kwamen enkele 10-tallen vrouwen en scholieren, op afstand omringt door mannelijke supporters, betogen op het St-Jansplein te Antwerpen tegen het hoofddoekenverbod dat de Athenea van Antwerpen en Borgerhout gaan invoeren vanaf 1 september 2009. De gehoorde argumenten zijn gekend en waarschijnlijk onverzoenbaar met de optie die de school voor staat, open en pluralistisch voor iedereen onderwijs inrichten tegenover de eis van vooral Moslima's om overal ten alle tijde hun godsdienst keuze tentoon te spreiden. De grondwettelijke vrijheden op godsdienstvrijheid en vrije meningsuiting worden door deze beslissing gesmoord volgens de aanwezige Moslima's.

img_3121.jpg

Het is niet verwonderlijk dat de scheiding tussen kerk en staat, waar een officiële staatsschool de hoeder moet van zijn en waar de meeste Belgen voor gaan, botst met de vrijheid die deze Moslima's opeisen. Vrijheid van godsdienst is een persoonlijke zaak die botst op die plaatsen waar je 'gedwongen' met anderen gaat samenwerken. Ik denk dan spontaan aan je werkplek, of bij deze studentes, op de schoolbanken. Godsdienstvrijheid houdt in dat iedere erkende godsdienst of het recht om godsdienst af te wijzen, op een gelijke manier wordt behandeld en dat iedereen thuis, in zijn kerk, moskee, Synagoog of ander gebedshuis of in de vrije tijd, de godsdienst beoefend zonder overheidsbemoeienis.

img_3135.jpg

verschillende 10-tallen moeders en dochters.

img_3140.jpg
img_3147.jpg
img_3151.jpg

Fatima Bali (Groen!) was aanwezig tussen de demonstranten.

img_3156.jpg
img_3166.jpg
img_3173.jpg
img_3187.jpg

Supporters...

img_3197.jpg
img_3201.jpg
img_3208.jpg
img_3213.jpg
img_3267.jpg
img_3281.jpg

Ja maar, jongens, dit is

Ja maar, jongens, dit is toch geen nieuwsbericht? Dit is een opiniestukje dat leest als een schoolopstel met een overvloed aan foto's.