Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Wall Street door het lint

Wall Street door het lint

Zo'n 90 foto's, tussen september en december 2008 uitgeknipt uit de papieren Wall Street Journal-European Version, en in een lint geassembleerd, geven één beeld van hoe de financiële crisis omsloeg in een systeemcrisis.

Wall Street Journey (into misery).jpg

Van dit lint hebben we het einde nog niet gezien.

Veel heren in maatpak, weinig reële economie. Weinig prentjes - de WSJ is een beurskrant voor lezers - veel barslecht afgedrukt grijs of fletse kleuren. Daarom zijn alle prentjes door Photoshop gehaald, voor maar twee bewerkingen: Contrast Up, Brightness Down. Dat klopt met de huidige stand van zaken: duidelijk wordt dat de wereldeconomie er somber voor staat. Nog een opvallende evolutie, naargelang de crisis vordert, weten de opinie-makers in de WSJ het ook niet meer. Dan roepen ze er historische helden bij. Als om te zeggen: Pilgrim Fathers, sta ons bij!

**** EEN UIGEROLDE VERSIE VINDT U HIER ****
http://soulpress.be/article.php3?id_article=125