Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

(H)Eerlijk Veggie

(H)Eerlijk Veggie

Gepost door Frank in lsf.be/blog op 12 augustus 2009

Vorige zondag namen we deel aan een barbecue. Niets speciaals in deze zomermaanden zal je denken. Maar het was niet de zoveelste gebakken vleesorgie.

De organisator was immers EVA. Neen, niet de gereïncarneerde partner van Adam. Het paradijs van het Ethisch Vegetarisch Alternatief ziet er namelijk anders uit dan het bijbelse. Geen slang aan het spit, maar overheerlijke vleesvervangers, groenten à volonté, een gebakken fruit-dessert en Hasselts biologisch bier.

Ook geen geitenwollensokkensfeertje en geen bloederige foto’s van geslachte dieren die je schuldgevoel moeten aanwakkeren.. EVA weet als geen ander het aangename aan het nuttige te koppelen. Veeleer dan de mensen dood te slaan met argumenten waarom minder vlees eten nuttig is en noodzakelijk wordt, probeert deze organisatie te verleiden. Gezellige sfeer, (h)eerlijk eten, trendy kleuren en hip promotiemateriaal.

EVA Limburg bestaat bijna drie jaar, en slaagt erin om Hasselt, als tweede stad na Gent, veggievriendelijker te maken. Vanaf oktober doet de Limburgse hoofdstad van de smaak immers mee aan de EVA-campagne ‘Donderdag Veggiedag’. Deze actie wil mensen er toe aanzetten om één dagje in de week, donderdag, geen vlees of vis te eten.

Minder (of geen) vlees eten is niet alleen lekker en goed voor je gezondheid. Het spaart het leven van onze dierlijke medevoeters, zorgt voor meer voedsel en eerlijke voedselprijzen voor onze tegenvoeters in het Zuiden én vermindert je ecologische voetafdruk. Wist je dat de veeteelt wereldwijd verantwoordelijk is voor 20% van de broeikasuitstoot!?

Meer info: www.donderdagveggiedag.be

Jo

Gepost door Jo
13.08.2009