Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Terrasrock XL laat Merksem daveren

Terrasrock XL laat Merksem daveren

Afgelopen zaterdag kon je in park Bouckenborgh van Merksem terecht voor Terrasrock XL. Het festival is een onderdeel van de Zesdaagse van Merksem. Op de affiche stonden grote namen als Jasper Erkens, A Brand en Joshua. Daarnaast stonden nog vier redelijk onbekende groepen geprogrammeerd.

A_Brand_2.jpg

“Terrasrock is al heel lang een pop- en rockfestival”, weet Ken Veerman, organisator van het festival en directeur van het cultuurcentrum. “We zijn begonnen in een jeugdhuis met een klein podium op een terras, vandaar ook de naam van het festival. Nu is het uitgegroeid tot een groter festival hier in het mooie park van Bouckenborgh,” zegt hij.

Kwaliteit en sfeer

“Vandaag hebben wij hier redelijk grote namen geprogrammeerd. A Brand en Jasper Erkens zijn inmiddels geen onbekenden meer in het Vlaamse muzieklandschap. Joshua, een Brusselse streetpop band, populair in Wallonië, staat hier ook op de affiche. Verder werden er vier groepen geselecteerd die hun demo hadden ingestuurd. De kwaliteit van de groepen is belangrijk maar je moet ook zien of de groep past binnen de sfeer van het festival en de andere namen natuurlijk,” zegt Veerman.

Subsidies

“Het is natuurlijk een gratis festival en dat maakt het voor de mensen heel aantrekkelijk”, zegt Veerman. “Het is wel moeilijk om het festival gratis te houden omdat we afhankelijk zijn van subsidies. Merksem zelf steekt hier wel wat geld in, samen met het cultuurcentrum en het jongerencentrum. Er staan dan wel bekende namen op de affiche maar een echt grote naam is volgens mij onhaalbaar.”

Succes

Het festival kadert dus in de Zesdaagse van Merksem. “Een seniorenavond met Radio Minerva hebben we reeds gehad”, zegt Veerman, “En Raymond van het Groenewoud trekt ook altijd veel volk. Ook de nocturne hier in het park met poëzie en muziek was een succes. Volgende week kan je hier in Merksem nog terecht voor twee dagen braderij. Afsluiten doen we zoals elk jaar met de Schaal Sels, de bekende wielerwedstrijd”, aldus Veerman.

Op 11 september vindt Terrasrock weer plaats, maar dan in een kleinere editie. Op de affiche staat ondermeer Diablo Boulevard met frontman Alex Agnew.

© 2009 - StampMedia - Michaël Vanderleyden
Fotoreportage door Haryo Sukmawanto.