Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Ai die hoofdoek toch. Wat gaan aan.

Ai die hoofdoek toch. Wat gaan aan.

Verdraagzaamheid, daar draait het volgens mij om. Laat scholen zelf hun reglement bepalen en laat mensen zelf de school kiezen. Als mijn kind wat ik nog niet heb gelukkig is op die school en een goede toekomst kan opbouwen, prima voor mij. Een beetje meer openstaan voor elkaars overtuiging kan geen kwaad volgens mij. Sommige dinges stuiten mij ook geweldig tegen de borst maar als ik één keer meer weet dan voel ik me er al veel beter bij waarom iemand iets anders doet dan ik denk te doen.

Ik draai hier in SA nu al bijna 3 jaar een backpackers, volledig in een andere cultuur, ik heb mijn eigen gevoelens, normen en waarden maar waar ligt de lijn. Reglement heb ik niet in mijn backpackers, ik laat mijn gasten zelf bepalen wat goed voor hen is zolang er respect is voor de gastvrijheid die ik hun geef. Het is eigenlijk wel grappig maar pijnlijk om het nieuws op ongeveer 9000 km ver op te volgen. De ene heeft een foto van Hitler in haar huis wat al lang gekend was en de ander wordt extremist genoemd en zijn vrouw wordt plots niet meer aanvaard als onthaalmoeder terwijl onze planeet steeds warmer en warmen wordt.

Zijn wij de aliens die deze planeet en elkaar niet weten te waarderen. Is er nog een plaats tussen de sterren waar ik heen kan gaan, las ik onlangs op facebook een virtuele wereld waar ik me goed in voel. In wat een wereld leven wij. Tik dit even in in google. Je zal hopelijk niet verbaast zijn van wat je te lezen krijgt. Vandaag terwijl ik door onze prachtige natuur reed had ik even tijd om na te denken over reglementen. Ooit zie iemand tegen mij, dit is nodig en heb alle begrip voor dat, we kunnen elkaar niet zomaar beroven, vermoorden of verkrachten maar hoe we ons geloof profilleren, wat maakt het uit.

Ik loop niet rond in een kostuum met stropdas omdat ik eigenaar ben van een gasthuis, mijn kleren draag ik soms tot ze op de draad versleten zijn en als je me zo niet graag hebt dan maak ik me daar geen zorgen over, ik doe je toch niets verkeerd omdat ik een draad los heb in mijn broek. Ik zelf voel hier ook dat sommige mensen met mij een karretje willen rijden maar mijn persoonlijkheid zal dit niet toelaten, het zal botsen maar op het einde wil ik tot een wederzijds respect komen en als jij met je hoofddoek in je klas wilt zitten zal ik respect hebben voor jou want ik weet waarom je dit wilt doen. Maar nu wordt er zo expleciet een verbod opgelegd. Ai neen als je het mij vraagt dan stuit dit zeker op verzet.

SA

SA as in South-Africa? Wordt het daar ook niet warmer door een acute aanval van voetbalkoorts?

warme voetbalkoorts

ja misschien wordt het warmer door de vele TV's in de huiskamers ;-)

Geloof

Diederik schrijft: "we kunnen elkaar niet zomaar beroven, vermoorden of verkrachten maar hoe we ons geloof profileren, wat maakt het uit."

Het maakt niet uit zolang je er andere mensen niet mee lastig valt. Je mag voor mijn part in Sinterklaas geloven, maar dwing mij niet in de brave man te geloven.
En als nazaat van een cultuur die de Kruistochten en de inquisitie heeft gekend ben ik toch heel voorzichtig met godsdienst. Want zoals je zegt "we kunnen elkaar niet zomaar beroven, vermoorden of verkrachten" maar hoe dikwijls is dat gebeurd (en gebeurd) in de naam van God? Hoeveel vrouwen worden er besneden in naam van God, ook al staat het niet in de 'heilige boeken'.
Godsdienst geeft steeds weer een kleine groep mensen macht over veel anderen. Wees er voorzichtig mee. Hou het persoonlijk.
En geef de bedienaars van de godsdiensten niet te veel macht.

Diederik

Gepost door Diederik
21.09.2009

Tags