Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Vormingsweekend CATAPA: workshopbegeleiders en lobbyisten/ onderzoekers

Vormingsweekend CATAPA: workshopbegeleiders en lobbyisten/ onderzoekers

Je bent geraakt door het onrecht dat mijnbouwmultinationals veroorzaken in Latijns-Amerika en je wil dit verhaal aan zoveel mogelijk mensen vertellen, maar je mist de nodige kennis en/ of methodieken? Je ijvert voor verandering, maar je weet niet hoe je het thema op de politieke agenda plaatst? Je wilt niet dat onderzoeksresultaten in de kast verdwijnen maar deze juist aangrijpen om actie te voeren?

Wat?
1. Inhoudelijke vorming over 'Mijnbouw en globalisering', de gevolgen van grootschalige mijnbouw in Bolivia, Peru, Guatemala en Honduras, hoe goud en zilver wordt ontgonnen in open pit mijnbouw...
2. Vorming over presentatie- en lobbytechnieken (keuzemogelijkheid)

Voor wie?

1. Je wilt het verhaal van CATAPA brengen op infoavonden, in klassen, op universiteiten. Dan volg je het traject 'CATAPA-spreker'. Je bent het hele weekend aanwezig en bereidt een workshop voor tegen het Beleidsweekend van CATAPA in december (11 - 13/12). Je ontvangt, bij een positieve evaluatie, het certificaat van CATAPA-spreker.
2. Je wilt actief worden in de werkgroep Studie&Lobby of als thesisstudent naar een van onze partners trekken in Latijns-Amerika. M.a.w. je wilt meer te weten komen over het 'wat en hoe van lobbywerk'. Je wil geen onderzoek (als student, doctorandi...) uitvoeren dat in de kast verdwijnt, maar leren wat de zin kan zijn van actiegericht onderzoek. Je volgt het volledige weekend en kiest het traject CATAPA-lobbyist/onderzoeker. Je krijgt het certificaat 'CATAPA-lobbyist/onderzoeker'.
3. Je bent enkel geïnteresseerd in enkele workshops op zaterdag? Of je kan enkel zaterdag komen? Je bent meer dan welkom om te komen luisteren!

Waar en Wanneer?

Buggenhout (Opdorp); vrijdag 30 oktober, 19.30u – zondag 1 november, 17u
Het volledige programma en praktische info is hier te vinden.

Organisatie: CATAPA vzw i.s.m. de Honduraswerkgroep, Vlaams Guatemalacomité en Studio Globo Gent.

Sam

Gepost door Sam
30.09.2009