Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Actie aan 19 Dexia-filialen tegen de financiering van Israëlische kolonies

Actie aan 19 Dexia-filialen tegen de financiering van Israëlische kolonies

Afgelopen zaterdag voerden een 100-tal vrijwilligers van het actieplatform 'Israël koloniseert - Dexia financiert', een actie aan 19 Dexia-filialen in het hele land. Ze protesteren tegen de financiering van de Israëlische kolonies in de door Israël bezette Palestijnse gebieden. De actievoerder informeerden de voorbijgangers en verzamelden een 1000-tal protestkaarten van zowel Dexia-klanten als potentiële klanten. Ook in Antwerpen voerde men actie aan het Dexia-kantoor op het Zuid.

foto3.JPG

Er gingen acties door in o.a Brussel, Schaarbeek, Sint-Joost, Elsene, Oudergem, Antwerpen, Gent, Leuven, Landen, Doornik, Marche-en-Famenne, La Louvière, Mazerine, Heist-op-den-Berg, Nijvel, Verviers en Brugge.

Het platform 'Israël koloniseert - Dexia financiert' werd eind vorig jaar opgericht toen men ontdekte dat de Dexia-groep de bouw van kolonies in de bezettte gebieden op de Westlijke Jordaanoever financiert. Het platform vraagt Dexia de onmiddelijke stopzetting van de financiering van de Israëlische bezetting in de Palestijnse Gebieden.

Het actieplatform omvat een 67-tal organisaties en een 100-tal vrijwilligers die lokaal acties organiseren. Ze informeren en verzamelen protestkaartn bij klanten en potentiële klanten. Daarnaast probeert het platform ook gemeentes die klant zijn bij Dexia te mobiliseren om een motie in te dienen bij hun bank om de omstreden financiering stop te zetten. Tot nu toe hebben al 33 gemeentes dat gedaan.

Meer informatie over de campagne vind je hier

foto5.JPG
foto4.JPG
foto5.JPG